Σπέτσες ΑΡΜΑΤΑ 2018: Ένα φαντασμαγορικό event που ΠΡΕΠΕΙ να δείτε!!! Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου

Ιδιαίτερα φαντασµαγορική η αναπαράσταση της ναυµαχίας των Σπετσών προς τιµή της ιστορικής νίκης των Ελλήνων επί των Τούρκων στις 8/9/1822

Η εκδήλωση αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που προσελκύει κόσµο για να παρακολουθήσει εκτός των άλλων την ανατίναξη του οµοιώµατος της τουρκικής ναυαρχίδας!

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών («Αρμάτα») που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1822 είναι το γνωστότερο από όλα τα παραδοσιακά έθιμα του νησιού και συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.

Λίγα λόγια

Οι κάτοικοι των Σπετσών

απέδωσαν τη νίκη τους επί των πολυάριθμων και καλύτερα εξοπλισμένων Τούρκων στη βοήθεια της Παναγίας και έτσι ονόμασαν τον μικρό ναό που βρίσκεται στο λιμάνι «Παναγία η Αρμάτα» και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η αναπαράσταση του ιστορικού αυτού γεγονότος είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική γιορτή με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων.

Δείτε ακόμα: LETS GO- Urquhart Castle, Σκωτία

Αποτέλεσμα εικόνας για αΡΜΑΤΑ σΠΕΤΣΕς 2018

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκούν μια εβδομάδα με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας με την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων, εκείνης της νύχτας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων, και βεγγαλικών.

Ιταλία-Μπέργκαµο: Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις τέχνες, την ιστορία και το καλό φαγητό!

Αποτέλεσμα εικόνας για αΡΜΑΤΑ σΠΕΤΣΕς 2018

Η εκδήλωση της “Αρμάτας” είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων, με τη βοήθεια της Παναγίας, απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών, η οποία υπήρξε μία από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα του 1821.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ