Για κάποιους είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά «θαύματα» της φύσης. Για εκείνους που φοβούνται τις νυχτερίδες όμως αποτελεί το μέρος που δεν πρέπει να επισκεφθούν ποτέ.

Είκοσι μίλια από το Σαν Αντόνιο του Τέξας βρίσκεται η σπηλιά Μπρέικεν, εκεί όπου το καλοκαίρι ζουν περίπου 20 εκατ. νυχτερίδες! Αποτελεί τη μεγαλύτερη αποικία του είδους αλλά και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θηλαστικών στον κόσμο, σύμφωνα με την Telegraph.

Νέο «φιάσκο» με το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Μία διαδρομή θα κάνει… 4,5 ευρώ!

Μαζική έξοδο νυχτερίδων από τη σπηλιά στο Τέξας (Φωτογραφία: AP/ Eric Gay)

Κάθε χρόνο, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο εκατομμύρια νυχτερίδες εγκαταλείπουν το Μεξικό και πηγαίνουν σε αυτή την σπηλιά. Τα βράδια, όταν βγαίνουν στον αέρα…. σχηματίζουν σύννεφα! Περίπου τον Ιούνιο τα θηλυκά γεννούν τα μικρά τους, τα οποία έπειτα από ένα μήνα αρχίζουν να βγαίνουν σε αναζήτηση τροφής.

150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Το γεγονός ότι τρέφονται με έντομα κάνουν τους αγρότες της περιοχής να λατρεύουν αυτή την τεράστια αποικία νυχτερίδων, γιατί χάρη σε αυτές οι βαμβακοπαραγωγοί γλιτώνουν 740.000 δολάρια τον χρόνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Φθηνά αεροπορικά: Πως βρίσκετε τα φθηνότερα online; Ο απόλυτος τρόπος

Κάποιοι άλλοι όμως δεν χαίρονται τόσο με την παρουσία αυτών των θηλαστικών στην περιοχή. Εκεί υπάρχει και μία βάση εκπαίδευσης της αμερικανικής αεροπορίας και συχνά η συνύπαρξη νυχτερίδων και αεροσκαφών προκαλεί προβλήματα. Για παράδειγμα, το 2013 αναφέρθηκαν 6 συγκρούσεις σε πτήσεις.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ