Κατοικημένη αδιάλειπτα από την απώτατη αρχαιότητα, η Λίνδος, το στολίδι της Ρόδου, οφείλει την ύπαρξή της σε αυτόν τον τριγωνικό βράχο που υψώνεται σαν ύμνος στην ιδιοτροπία της φύσης.

Σε αυτόν το βράχο, αιώνες τώρα, ανεβοκατεβαίνουν οι προσκυνητές, ευτυχείς που έλαβαν μέρος στην αξέχαστη μυσταγωγία που μόνον ο ελληνικός πολιτισμός ξέρει να χαρίζει.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε τι τρέλες γίνονται στις κρουαζιέρες γυμνιστών

Γύρω από το βράχο κρέμονται τα σπίτια, σαν ένα σπάνιο περιδέραιο, κάτασπρα, διατηρώντας το παραδοσιακό χρώμα του οικισμού.

Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)

Τα «ταξί» της Λίνδου, τα γαϊδουράκια, περιμένουν υπομονετικά, για να πάρουν αγώι για την ακρόπολη ή για κάποια κοντινή εκδρομή.

Η ιστορία του ιερού της Αθηνάς Λινδίας, στην ακρόπολη, ξεκινά από τους Γεωμετρικούς Χρόνους (9ος αιώνας π.Χ.). Στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. οικοδομήθηκαν ο σωζόμενος ναός και τα προπύλαια του ιερού. Τον 3ο αιώνα π.Χ. εισήχθη η λατρεία του Διός Πολιέως.

Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)

Στα σημαντικότερα μνημειακά σύνολα του αρχαιολογικού χώρου συγκαταλέγονται ο δωρικός ναός της Αθηνάς Λινδίας, η ελληνιστική στοά, τα προπύλαια του ιερού και η μνημειώδης κλίμακα που οδηγεί σε αυτά, οι οχυρώσεις των Βυζαντινών, των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και των Τούρκων, το μεσαιωνικό διοικητήριο και η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών από την αρχαιότητα, η Λίνδος συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αναρίθμητων ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών, που ακολουθούν με ενθουσιασμό τα βήματα του πολιτισμού.

Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)

Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)
Lindos à Rhodes

Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)Στα νότια της Ρόδου υπάρχει ένας οικισμός - όνειρο, χτισμένος ανάμεσα σε θάλασσα και κάστρα! (Photos)

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ