Μετά από λεπτομερή έρευνα έξι μηνών, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Golf World ανακοίνωσε τη λίστα των Top 100 European Golf Resorts, στην οποία η Costa Navarino και τα δύο signature golf courses The Dunes Course και The Bay Course καταλαμβάνουν την 6η θέση!

- Advertisement -

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν 7 έμπειροι δημοσιογράφοι και παίκτες του γκολφ, υπό τον Chris Bertram, εκδότη του Golf World’s Courses & Travel, με στόχο να δημιουργήσουν μια λίστα – σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του γκολφ που ταξιδεύουν, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για κάθε προορισμό.

Στη δημιουργία της λίστας, μέσω εκτενούς ερωτηματολογίου,  συνέβαλαν γνωστοί παίκτες  και συντάκτες γκολφ με διεθνή εμπειρία, που αξιολόγησαν τόσο τις παροχές γκολφ όσο και τη διαμονή.

gol3Για να διασφαλιστεί πλήρως η  αξιοπιστία και η διαφάνεια,  η αξιολόγηση και των 300 κορυφαίων θέρετρων αφορούσε τις ακόλουθες κατηγορίες: γήπεδα γκολφ, προπονητικές εγκαταστάσεις, διαμονή, παροχές για non-golfers και  προσβασιμότητα.

Η κατάταξη της Costa Navarino ήταν υψηλή σε όλες τις κατηγορίες, τόσο για τα εκπληκτικά γήπεδα γκολφ, όσο και για το σύνολο των εγκαταστάσεων  που διαθέτει.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Costa Navarino δήλωσε: «Πρόκειται για εξαιρετικά  νέα! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  που  η Costa Navarino κατέκτησε μια τόσο  υψηλή θέση μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών  τουριστικών προορισμών με εγκαταστάσεις  γκολφ.

 

 

golf2

Η Costa Navarino είναι ένας υψηλού επιπέδου προορισμός για τους λάτρεις του γκολφ και η αναγνώριση από έμπειρους παίκτες και επισκέπτες  αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι η δέσμευσή μας και οι βέλτιστες πρακτικές που υιοθετούμε, επιβραβεύονται».

Στην Costa Navarino  βρίσκεται το «The Dunes» , το πρώτο signature γήπεδο γκολφ σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer (πρώην πρωταθλητή του US Masters και αρχηγό της ομάδας Ryder Cup) και σε συνεργασία με την  European Golf Design. Το The Dunes Course διαθέτει γήπεδο γκολφ 3.500 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ακαδημία γκολφ.

golf

Το «The Bay» Course, είναι ένα παραθαλάσσιο γήπεδο γκολφ 18 οπών, σχεδιασμένο από τον Robert Trent Jones Jr. δίπλα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνο το οποίο στο παρελθόν έχει βραβευτεί ως «Best of the Best Golf Courses» από το Robb Report.

Και τα δύο γήπεδα γκολφ έχουν χαρακτηριστεί ως Best Newcomers το 2014 και ως Best Service το 2015 από το θεσμό «World of Leading Golf».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ