Μπορεί να είναι κυρίως η βόρεια Εύβοια που περηφανεύεται για την πυκνή βλάστηση, τις υπέροχες παραλίες και τους όμορφους προορισμούς της, το νότιο τμήμα του νησιού ωστόσο, αν και λιγότερο προβεβλημένο, δεν πάει πίσω.

Διαβάστε ακόμα: Τα καλύτερα στέκια για ουζομεζέδες στη Χαλκίδα

Μια από τις πιο όμορφες κωμοπόλεις στον ευβοϊκό νότο είναι η Κάρυστος, που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο οικισμό, στη σκιά του βουνού Όχη. Οι επισκέπτες την αγαπούν αφενός για την ευχάριστη ρυμοτομία της- το πολεοδομικό της σχέδιο χρονολογείται από την εποχή του Όθωνα- αφετέρου για το μεγάλο ενδιαφέρον της περιοχής που την περιβάλλει.

Μεγάλοι δρόμοι, πολλές πλατείες κι αρκετά νεοκλασικά συνθέτουν την εικόνα της πόλης της Καρύστου, ενώ ο παραλιακός πεζόδρομός της είναι ο δρόμος από τον οποίο περνούν οι πάντες. Το καλοκαίρι είναι, όπως είναι αναμενόμενο, πλημμυρισμένος από κόσμο. Η καλοκαιρία προσελκύει τους επισκέπτες και στην όμορφη παραλία της Καρύστου- με άμμο και βότσαλα- που εκτείνεται σε περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.

Πάνω από την Κάρυστο δεσπόζει το βουνό Όχη, με το ξακουστό Δρακόσπιτο, το πιο μυστηριώδες μνημείο της Εύβοιας. Δρακόσπιτα απαντώνται κυρίως στη νότια Εύβοια αλλά και στην κεντρική, και ο χρόνος κατασκευής τους είναι άγνωστος. Ο λαϊκός μύθος τα «βάφτισε» δρακόσπιτα καθώς η τοποθεσία και η μορφή τους δεν παραπέμπουν σε χρήση από άνθρωπο αλλά από… δράκο. Το πιο καλοδιατηρημένο από τα δρακόσπιτα είναι αυτός της Όχης.

Την πόλη εποπτεύει και το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Castello Rosso, χτισμένο μέσα σε πλατάνια και πηγές. Η κατασκευή του τοποθετείται στα 1030 μ.Χ. ενώ στο βάθος του υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Δίπλα στο λιμάνι μπορεί κανείς να δει το παλαιό ενετικό φρούριο, το Μπούρτζι.

Αγαπημένος προορισμός για καλοκαιρινές αποδράσεις, λόγω της παραλίας της και της θάλασσας, η Κάρυστος ενδείκνυται για βόλτες και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Από την Αθήνα η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω Χαλκίδας είτε με το πλοίο, από το Μαρμάρι.

Διαβάστε ακόμα: Δίρφυς – Το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας με τη σπάνια ομορφιά και την απίστευτη θέα

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ