Η μελέτη αφορά το σχεδιασμό διώροφης εξοχικής μονοκατοικίας με υπόγειο, στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, καθώς και της φιλοξενίας επιπλέον επισκεπτών.

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!

 

Πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό αποτέλεσαν οι παραδοσιακές υπόσκαφες κατασκευές, καθώς λόγω της έντονης κλίσης του οικοπέδου, δεν θέλαμε να αναπτύξουμε την κατασκευή καθ’ ύψος και να διαταράξουμε με αυτό το τρόπο τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Διακριτικοί, γραμμικοί όγκοι, δίνουν την αίσθηση ότι εμφανίζονται μέσα από τον βράχο και τελικά αιωρούνται πάνω από την πλαγιά, χωρίς να διακόπτουν την οπτική συνέχεια του πρασίνου και της φύτευσης της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα:
Barvikha, Μόσχα: Το πιο «προκλητικά» πολυτελές προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας που πιο εύκολα βρίσκεις ferrari παρά...φούρνο!

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Το ίδιο αίσθημα της αιώρησης επιτυγχάνεται και από εσωτερικό του κτιρίου, από τον επισκέπτη, μέσα από τον ισορροπημένο διαχωρισμό μεταξύ κλειστών και ανοιχτών χώρων, καθώς επίσης και με την άμεση σύνδεση του καθιστικού και υπνοδωματίων, με τον πρόβολο της βεράντας και της πισίνας υπερχείλισης, τα οποία ενοποιούν οπτικά την κατασκευή με τον ορίζοντα του κόλπου και της θάλασσας.

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής είναι χτισμένο κάτω από το έδαφος, σε συνδυασμό με τη χρήση φυτεμένων δωμάτων, που παρέχουν φυσική μόνωση και αυτοματοποιημένων  συστημάτων ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού, δημιουργούν μία σύγχρονη βιοκλιματική κατοικία.

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μιχάλης Καραγιαννάκης – ÜBER KREATIVE architecture | design
Στατική μελέτη: Θανάσης Ξένος
Η/Μ μελέτη: Θανάσης Μανωλούδης – Γιώργος Κλέπκος
Τοποθεσία: Κέρκυρα
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017-
Παρουσίαση: ÜBER KREATIVE architecture | design
Ιδιοκτήτες: Αγγελική Καβούνη, Lucian Ion

Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται η πιο πολυτελής μονοκατοικία!

 

Πηγή:mononews.gr

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ