Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.1 C
Athens
ΑρχικήΙσπανίαΜαδρίτηΣτην Μαδρίτη θα φτιαχτεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης!

Στην Μαδρίτη θα φτιαχτεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης!

Οι αρχές στη Μαδρίτη ελπίζουν να αλλάξουν την εικόνα της ισπανικής πρωτεύουσας, χτίζοντας το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης, στην καρδιά της πόλης.

Το πάρκο, που θα ονομάζεται “El Bosque Metropolitano” , θα είναι ο νέος πράσινος πνεύμονας της Μαδρίτης με πάνω από 450.000 δέντρα, είδη φυτών και βλάστησης. Είναι μέρος ενός σχεδίου που είναι γνωστό ως Μαδρίτη 360º, μια σειρά μέτρων που εισήγαγε η κυβέρνηση της πόλης για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός της πρωτεύουσας και την τήρηση των ορίων στις εκπομπές καυσαερίου, που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Advertisement -
Parque del Buen Retiro
Parque del Buen Retiro

Το El Bosque Metropolitano

Το πάρκο θα εκτείνεται κατά μήκος μιας περιβαλλοντικής ζώνης 75 χιλιομέτρων περιμετρικά της Μαδρίτης με νέα πάρκα, ειδικά διαμορφωμένες ζώνες για παιδιά, μονοπάτια για σκύλους και διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους τουρίστες. Τα πρώτα δέντρα θα φυτευτούν τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνουν γηγενή είδη όπως ελιές, φράουλες, ιτιά, και άλλα είδη θάμνων.

Ανακαλύψτε και τους 10 πιο εντυπωσιακούς κήπους του πλανήτη!

Η Μαδρίτη διαθέτει αφθονία τόσο φυσικού όσο και τεχνητού πρασίνου. Καλύπτεται σε ποσοστό 44,85% από πράσινο με πολλά και δημόσια πάρκα όπως το Casa de Campo, το Parque del Buen Retiro και το Madrid Río. Ωστόσο, η πόλη υπέφερε από κακή ποιότητα αέρα για χρόνια εξαιτίας των εκπομπών καυσαερίου από τα αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,424 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ