Απάγκιο: Στην πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας

Μπορεί να έχει μπει το φθινόπωρο και το κρύο να έχει κάνει την εμφάνισή του, όμως εμείς συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε “άγνωστα” και όμορφα μέρη της χώρας μας. Αυτή τη φορά “πέσαμε πάνω” σε εικόνες από την πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας, εκεί που η ησυχία συναντά την απόλυτη φυσική ομορφιά.

Στις αναζητήσεις μας ανακαλύψαμε, επίσης, ένα “κρυφό παράδεισο” που απέχει 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!

Πρόκειται για την παραλία «Απάγκιο» στη Λακωνία, που αποτελεί ένα βαθύ και στενό φυσικό “φιορδ”, στο βάθος του οποίου υπάρχει άσπρη άμμος με τιρκουάζ, ζεστά νερά. Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικήσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης. Μάλιστα σε αρκετές σπηλιές υπάρχουν ξενόγλωσσες επιγραφές από τους “Ροβινσώνες” που κάποτε κατοίκισαν σ’ αυτές. Στα βράχια γύρω από τις σπηλιές αυτοφύεται Κάπαρη, που κρέμεται στο κενό σαν “κουρτίνα”.

Η περιοχή κατοικείται ελάχιστα και θυμίζει μια ιδιότυπη έρημο, με ελάχιστη βλάστηση και ανθρώπους. Με λίγα λόγια αποτελεί το απόλυτο τιρκουάζ ησυχαστήριο. Η πρόσβαση είναι εύκολη με βατό χωματόδρομο. Η παραλία είναι πάντοτε προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα, οι οποίοι είναι γνωστοί για την σφοδρότητά τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα: «Μαλέαν δε κάμψας, επιλάθου των οίκαδε» (= αν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχνα πως έχεις οικογένεια).

Αν την επισκεφθείτε θα ζήσετε θαυμάσετε την ξεχωριστή ομορφιά της και θα εκπλαγείτε με τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας μας.

Την παραλία μας αποκαλύπτει, μέσα από ένα μοναδικό βίντεο, η ομάδα drone haanity:

Τα άγνωστα “Σεϊτάν Λιμάνια” της Εύβοιας – Ένας παράδεισος κοντά στην Αθήνα

Το ξέρατε ότι στην Εύβοια μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα άγνωστα “Σεϊτάν Λιμάνια”; Αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι την Κρήτη, τότε αυτή η λύση ακούγεται μοναδική, αφού είναι πολύ κοντά στην Αθήνα.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια που βρίσκονται στην Κρήτη, κοντά στα Χανιά. Μία παραλία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, αλλά μες την κρίση η μετακίνηση στα νησιά έχει καταντήσει να είναι προνόμιο λίγων.

Σαρακήνικο Εύβοια

Η ομάδα drone haanity, λοιπόν, μετά από πολύ ψάξιμο μας προτείνει μια παραλία που μοιάζει αρκετά με τα Σεϊτάν Λιμάνια, αλλά είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Θα τα βρείτε στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Αγία Άννα. Το όνομα της παραλίας… Σαρακήνικο (χμ… όπου παραλίες τύπου φιόρδ υπήρχαν και πειρατές). Μια κρυμμένη παραλία με μαγευτικά χρώματα, η οποία οφείλει το χρώμα της και στο βυθό, αλλά και στο μαγευτικό πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει. Αξίζει να την επισκεφθείτε! Οι 23 μυστικοί θησαυροί της Εύβοιας που πρώτοι πρέπει να ανακαλύψετε!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ