Τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, υπήρχαν στιγμές που φαινόταν ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να ανθίσει -έστω για λίγο- είναι οι επιχειρήσεις εστίασης.

Πολλές άνοιξαν, περισσότερες έκλεισαν και ακόμη πιο πολλές ακολούθησαν τα #foodtrends με μανία. Όμως υπάρχει κάτι που δύσκολα κερδίζεται γρήγορα: η παράδοση.

- Advertisement -

Το Sobrino de Botin δεν αλλάζει τη συνταγή του

Στη Μαδρίτη υπάρχει ένα εστιατόριο που σερβίρει τα πιάτα του συνεχώς και χωρίς κενά στη δράση του από το 1725. Ακριβώς 293 χρόνια δηλαδή. Κάτι που του έχουν αναγνωρίσει και τα ρεκόρ Guinees καταγράφοντάς το ως το πιο παλιό εστιατόριο της γης.

Όπως λένε βέβαια και οι Αμερικάνοι, αν λειτουργεί μην το αλλάζεις και αντίστοιχα ταιριάζει και η δική μας γηπεδική έκφραση «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις». Και γιατί να το κάνεις άλλωστε;

«Οι συνταγές μας είναι παμπάλαιες, κρατάνε από την εποχή που οι προ-προ-παππούδες μας άνοιξαν το μαγαζί» δηλώνει ο Luis Javier Sanchez, ο manager του Sobrino de Botin.

5 φαγητά που φροντίζουν για την πείνα μου την Μεγάλη Εβδομάδα

Μάλιστα τονίζει πώς το κελάρι του εστιατορίου είναι ένα παράδειγμα ζωντανής ιστορίας, με μπουκάλια αιώνων να κρύβονται στα βάθυ του. Όσο για τον παραδοσιακό φούρνο που χρησιμοποιούν, αυτός είναι το καμάρι τους. Αφού ελάχιστες φορές έχει μείνει κρύος όλες αυτές τις δεκαετίες. Είναι πάντοτε ζεστός και έσω έτοιμος για να φουρνίσει τα πιάτα των επισκεπτών.

Το Great Big Story πρόσφατα έφτιαξε ένα σύντομο αλλά κατατοπιστικότατο ντοκιμαντέρ για αυτό το μνημείο της εστίασης.

Αν τώρα συνεχίζεις να μην γοητεύεσαι από την παράδοση και προτιμάς τις μόδες, μπορείς να διαβάσεις εδώ αναλυτικά τις κριτικές των επισκεπτών για το εστιατόριο.

Και αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις προς Ισπανία μεριά, καλό θα ήταν να το βάλεις στα μέρη που θα επισκεφθείς. Αφού το είπαμε και πιο πριν: σερβίρει μνημειώδες φαγητό.

Tα 10 μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας

πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ