Στοά Αλιεώς

- Advertisement -

Λιγότερο γνωστή σε σχέση µε τις υπόλοιπες η στοά Αλιέως, µε την ιστορία της να χάνεται στους αιώνες, βρίσκεται στη γωνία όπου κάποτε υπήρχε υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας και ένωνε την οδό Ανεξαρτησίας µε την Κ. Κατσάρη.

Από την Τίτη Βελοπούλου (#idiscover.gr)

Φωτογραφία: Eλεάννα Κουρκουλοπούλου

Κατασκευάστηκε στα τέλη του 1850 και η ονοµασία της προήλθε από τον µηχανικό που ανέλαβε το έργο. Η χρήση της ήταν καθαρά εµπορική µε πολλά εργαστήρια και καταστήµατα. Η σηµερινή της εικόνα δεν θα µπορούσε να ξεφύγει από τον γενικό κανόνα, µε τον κόσµο να τη γνωρίζει λόγω του Δον Κιχώτη, ενός αυθεντικού bar που είναι κλασική αξία στη διασκέδαση της πόλης, ενώ πλέον ένας καλός λόγος επίσκεψης από το πρωί είναι το ολοκαίνουριο café Σαλίγκαρος!

 

Σαλίγκαρος

Κρυµµένο στην ατµοσφαιρική στοά Αλιέως ­­–εγκαταλειµµένη για χρόνια­­– στο ιστορικό κέντρο, το ολοκαίνουριο café Σαλίγκαρος µοιάζει βγαλµένο από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυµάτων». Κάτι τα πολύχρωµα τσαγερά και τα vintage σερβίτσια της… γιαγιάς, κάτι τα «ψυχεδελικά» video mapping στους πέτρινους τοίχους του σε συνδυασµό µε τις παιχνιδιάρικες πινελιές στη διακόσµηση και τα old fashioned έπιπλα σε ταξιδεύουν νοερά σε έναν άλλο κόσµο όπου αναρωτιέσαι πότε θα ξεπηδήσει ο περίεργος λαγός µε το µαγικό φίλτρο και τα τρελά… τραπουλόχαρτα του παραµυθιού! Αυτή η κουκλίστικη τσαγερί-café ξεχωρίζει, εκτός από το χαλαρό περιβάλλον, και για τη µεγάλη ποικιλία σε ροφήµατα µε βότανα, τα λικέρ από τα χεράκια της Ράνιας, την έµφαση στις ελληνικές µικροζυθοποιίες, καθώς και τα σπιτικά γλυκά ηµέρας! Μας άρεσε η non smoking policy, καθώς και η αυλή του στην οποία βρίσκουν… καταφύγιο οι καπνίζοντες!

 

Highlights
• Η µεγάλη γκάµα σε σπιτικά λικέρ µε γεύσεις που δεν φαντάζεστε, από ρόδι και δυόσµο µέχρι καρύδι, λεµόνι και πορτοκάλι espresso.
• Ο καφές στη χόβολη και το αγαπηµένο ρετρό… υποβρύχιο µε βανίλια σε διάφορες γεύσεις.
• Το ότι είναι το µόνο µέρος όπου απολαµβάνουµε καφέ Taf.
• Τα χειροποίητα µεζεδάκια που συνοδεύουν το κρασί ή το πρώτο ποτό µας.
• Η κρυµµένη αυλή του, ιδανικό σηµείο συνάντησης όταν καλοκαιριάζει.
• Τα πολιτιστικά δρώµενα, οι εκθέσεις και τα σεµινάρια που φιλοξενεί.

Info: Τρ.-Παρ. 15:00-00:30, Σάβ. 11:00-00:30, Kυρ.11:00-23:00

Ανεξαρτησίας 70-72, στοά Αλιέως, τηλ. 26510 33974, FB Σαλίγκαρος Saligaros

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ