Μικρολίμανο Ζέφυρος seafood resto
Instagram zephyros.seafood.resto

Στο Μικρολίμανο, στην Ακτή Κουμουνδούρου στο 48 με φόντο το μαγικό θαλασσινό τοπίο βρίσκεται ο θρυλικός Ζέφυρος, seafood εστιατόριο που, όπως λένε και οι άνθρωποί του, και εγώ συμφωνώ απόλυτα, κάθε συνταγή αποτελεί ωδή στη θάλασσα και στους θησαυρούς της.

- Advertisement -

Ο Ζέφυρος είναι ένας ζωντανός θρύλος, ένα εστιατόριο που ακόμα και να μην έχεις πάει, έχεις ακούσει. Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια ψαροφαγίας όχι για το Μικρολίμανο μόνο αλλά γενικά για όλη την Αθήνα. Όποιος αγαπάει τα θαλασσινά δεν μπορεί να μην έχει φάει στον ιστορικό Ζέφυρο, και αν έχει φάει καταλαβαίνει αμέσως γιατί έχει τη φήμη έχει! Από τα τραπέζια του εξάλλου, έχει περάσει διαχρονικά όλη η αθηναϊκή ελίτ και όχι μόνο… καλλιτέχνες, υπουργοί, βουλευτές ακόμα και βασιλιάδες, οι θαλασσινές γεύσεις του Ζέφυρου τους έχουν κατακτήσει όλους!

Εδώ λοιπόν, στο εστιατόριο αυτό που λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1931 μέχρι και σήμερα, που ορίζει τη γοητεία του κλασικού, βρέθηκα πρόσφατα και πραγματικά απόλαυσα φρέσκες, καθαρές παραδοσιακές και ελληνικές γεύσεις της θάλασσας. Έχουμε ένα μενού από το οποίο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις… οπωσδήποτε επιλέξτε φρεσκότατο ψάρι και όποιο θαλασσινό προτιμάτε, εδέσματα εξαιρετικά που φτάνουν καθημερινά με τα καΐκια τους. Must είναι το “θρυλικό” σαγανάκι γαρίδας (θα το βρείτε και με μύδια), το χταπόδι και το ψητό καλαμάρι με τις ψητές πατάτες.

Το μενού είναι βασισμένο στην παραδοσιακή ελληνική θαλασσινή κουζίνα, στις άριστες πρώτες ύλες, στη γνώση αλλά και στην αγάπη των ανθρώπων του μαγαζιού για το καλό φαγητό. Φανταστικές γεύσεις, άψογοι επαγγελματίες, εκπληκτικό περιβάλλον, ευγενέστατο προσωπικό, και όλα αυτά σε ένα σημείο από τα πιο προνομιακά όλου του Πειραιά! Γιατί μπορεί να εντυπωσιάστηκα από τις γεύσεις αλλά και το σημείο δεν πάει πίσω… στο ούτως ή άλλως ανανεωμένο Μικρολίμανο, δίπλα στη θάλασσα με θέα μοναδική… κάπως σαν να ταξιδεύεις με πλοίο!

Ζέφυρος seafood restaurant Μικρολίμανο
photo Instagram zephyros.seafood.resto
Ζέφυρος seafood restaurant Μικρολίμανο
photo Instagram zephyros.seafood.resto
Ζέφυρος seafood restaurant Μικρολίμανο
photo Instagram zephyros.seafood.resto

Info:

Καθημερινά 12:00 – 00:30
Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
Τηλέφωνο: 2104175152
Instagram page 
Facebook page 
www.restaurant-zefiros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ