Το Stonehenge αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα μνημεία στον κόσμο, που το ντύνει ένα μυστηριακό πέπλο. Πολλά ιστορικά δεδομένα, θεωρίες και επιστημονικές αναλύσεις έχουν αφιερωθεί για να δώσουν μια εξήγηση στο παράξενο αυτό αγγλικό μνημείο.

Μπορεί κόσμος από όλο τον κόσμο να ταξιδεύει μέχρι την Αγγλία για να το δει, όμως και η Ελλάδα διαθέτει το δικό της Stonehenge. Εάν δε θέλεις να ταξιδέψεις τόσο μακριά, μπορείς να πάρεις το επόμενο πλοίο και να επισκεφτείς τη Θάσο.

Ελληνικό νησί διεκδικεί το τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Location της Δεκαετίας»!

Στη Θάσο και ειδικότερα στη περιοχή Λιμενάρια μπορεί να δει κανείς το ελληνικό Stonehenge, το οποίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, στην αρχαία Ελλάδα με έντονο το μυστηριακό στοιχείο.

Stonehenge: Και όμως η Ελλάδα έχει το δικό της!Που βρίσκεται;

Όπως θα παρατηρήσει κανείς με το που φτάσει στα Λιμενάρια, υπάρχουν μεγάλες μαρμάρινες πλάκες όρθιες τοποθετημένες στο έδαφος με χαραγμένα πάνω τους τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου. Από τα πρώτα λεπτά της άφιξης σας στο μνημείο αυτό θα αισθανθείτε πως ο χρόνος γυρίζει πίσω και εσείς συμμετέχετε σε κάποιο από τα αρχαία μυστήρια, που πραγματοποιούνταν στο νησί για το γιο του Ποσειδώνα.

Διαβάστε ακόμα:
Πελοπόννησος: Εκδρομή με το αυτοκίνητο - Δείτε 5 υπέροχες διαδρομές!

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ το φαγητό του αεροπλάνου

Δείτε το video:


πηγή:alexiptoto.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ