“Ήταν αρκετά αυτά που μου έκαναν εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Το πιο χαρακτηριστικό όμως ήταν η πολύ γρήγορη εναλλαγή χρωμάτων στο οτιδήποτε έβλεπα. Από τα κτίρια μέχρι τις παραδοσιακές φορεσιές των ντόπιων, τα χρώματα ήταν ζωντανά και έντονα όπως η ζωή στο Μαρόκο”, λέει ο Στέλιος Μιχελής, ένας εργαζόμενος στον τομέα της νοσηλευτικής με αγάπη για τη φωτογραφία, σχετικά με το ταξίδι του και τις εντυπώσεις από το Μαρόκο.

 

“Αν μπορούσα να πάω μονάχα σε ένα μέρος στο Μαρόκο σίγουρα αυτό θα ήταν το Μαρακές με επίκεντρο την πλατεία Τζεμααά Ελ Φνα, εκεί όπου όταν πέφτει το βράδυ, μεταμορφώνεται σε ένα σκηνικό μιας άλλης εποχής. Διεγείρονται όλες οι αισθήσεις σου από τις μυρωδιές των φαγητών που πωλούνται στους υπαίθριους πάγκους, το πορτραίτα των ανθρώπων που την επισκέπτονται, ντόπιοι, οι φωνές και τα γέλια όπου μπερδεύονται στις Μαροκινές μελωδίες, σε κάνουν σιγά σιγά να μπαίνεις σε αυτή την μοναδική μαγεία που εκπέμπει ο συγκεκριμένος χώρος.

Διαβάστε ακόμα:  Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για μήνα του μέλιτος το 2023

Στο Μιλάνο βρίσκεται το μικρότερο μπαρ του κόσμου! Αν πας, πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς…

- Advertisement -

Με αποκορύφωμα τις χαρτορίχτρες, τους γητευτές φιδιών, πλανόδιους με μαϊμούδες και το πιο αλλόκοτο όλων, τους οδοντιάτρους που εξέταζαν τους πελάτες τους δίπλα μου στο πεζοδρόμιο. Τα σουκ, τα παλιά αρχοντικά και τα καλά κρυμμένα εργαστήρια ολοκληρώνουν την μαγεία της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!”, λέει ο ίδιος.

Info: Ο Στέλιος Μιχελής εργάζεται στον τομέα της υγείας ως νοσηλευτής ανάνηψης χειρουργικού τομέα σε ιδιωτική κλινική και παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αλγολογία. Ως φωτογράφος υπογράφει με το ψευδώνυμο Mod Phototoxic. Οι φωτογραφίες είναι από την έκθεση του Μιχελή Morocco Secrets, που θα γίνει στο Ηoxton στο Γκάζι 05/02 έως 05/04.

Στο Μιλάνο βρίσκεται το μικρότερο μπαρ του κόσμου! Αν πας, πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς…

 

πηγή:lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ