Συμφωνία επήλθε ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα για τον υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών συνδέσεων των δύο χωρών.

Επίσης, ανακαλύψτε την έκπτωση της aegean και ταξιδέψτε στην Ελλάδα με έκπτωση έως 30%!

Μνημόνιο κατανόησης των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας και Κίνας υπέγραψαν, για τον υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών συνδέσεων. Οι δυο εκπρόσωποι ήταν ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, Feng Zhenglin.

Το Μνημόνιο Κατανόησης περιλαμβάνει «Νέο Πίνακα Διαδρομών που αναφέρει όλα τα σημεία προορισμού εκατέρωθεν, διορισμό αεροπορικών εταιρειών, καθώς και αριθμό των τακτικών δρομολογίων εκατέρωθεν, που θα ανέρχεται σε 35 εβδομαδιαίως, από 14 μέχρι σήμερα.

Οι διατάξεις που θα ισχύσουν στις αεροπορικές συνδέσεις

Επιπλέον, θα παραχθεί η δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων 5ης ελευθερίας σε 4 ενδιάμεσα και 4 σημεία πέραν. Η δυνατότητα εκτέλεσης πτήσεων charter, όπως επίσης και πρόβλεψη περί συμφωνιών κοινού κωδικού και μίσθωσης αεροσκαφών κατά την εκτέλεση των δρομολογίων μεταξύ των δύο πλευρών».

Οι ανωτέρω διατάξεις θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση των δρομολογίων κινεζικών αεροπορικών εταιρειών και συνακόλουθα, τουριστικών ροών, προς όλα τα σημεία της Ελλάδας. Το Μνημόνιο Κατανόησης παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες των δύο πλευρών τη δυνατότητα εκμετάλλευσης πτήσεων κοινού κωδικού σε πληθώρα διαδρομών μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ιταλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες

Επιπρόσθετα, η άσκηση δικαιώματος ελευθερίας σε ενδιάμεσα σημεία και σημεία πέραν, εκτιμάται πως θα έχει συμβολή στη βιωσιμότητα μακρινών διαδρομών. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι θα συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις. Με σκοπό να συμπληρώσουν την κατάρτιση της νέας συμφωνίας αεροπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ASA (Air Services Agreement). Τον Ιανουάριο του 2020 θα γίνει ο επόμενος κύκλος επαφών, στο Πεκίνο.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο εκτελεστικός Α΄αντιπρόεδρος της Air China κ. Ma Chongxian. Ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για πολλαπλασιασμό των αεροπορικών δρομολογίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ