ταξίδια πριν τα 30

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να κάνει κάποιος ταξίδια όσο περισσότερο μπορεί μέχρι να γίνει 30. Νιάτα σημαίνουν ελευθερία. Μπορεί το πορτοφόλι σε αυτή την ηλικία να είναι πιο ελαφρύ, αυτό όμως δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού δε σημαίνει ότι τα ακριβότερα ταξίδια είναι τα καλύτερα.

Επίσης, δείτε σε ποιες περιοχές έχετε έκπτωση 20% με την Aegean!

Μάλλον το αντίθετο. Τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που κάποιος αποκτά εμπειρίες που δεν πρόκειται να ξαναζήσει και να ξεχάσει ποτέ. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 10 είδη ταξιδιών που πρέπει να κάποιος να βάλει στόχο να κάνει μέχρι τα 30ά του γενέθλια και θα του μείνουν αξέχαστα για πάντα.

Backpacking

Είναι must να κάνετε ένα ταξίδι με σακίδιο έστω και μια φορά στη ζωή σας. Σε ένα τέτοιο ταξίδι είστε πολύ ευέλικτοι και ευκίνητοι έχοντας όλα σας τα υπάρχοντα σε στην πλάτη. Αν αναζητάτε ένα συναρπαστικό προορισμό στο εξωτερικό, η Νοτιοανατολική Ασία είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού προσφέρει πολύ οικονομικές επιλογές σε φαγητό και διαμονή (στα hostel μπορείτε να βρείτε άτομα με την ίδια κουλτούρα με τη δική σας και να κάνετε φίλους).

Με τη μαμά σας

Πια βλέπεστε σπανιότερα από ό,τι πριν, είτε γιατί έχετε πιάσει δουλειά είτε γιατί έχετε μετακομίσει. Όμως δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει σφραγίσει τη ζωή σας όσο η μητέρα σας, είναι η σημαντικότερη γυναίκα της ζωής σας και θα παραμείνει για πάντα. Επομένως, είναι μια καλή ιδέα να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για δυο και να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, να ανανεώσετε τη σχέση σας και να έρθετε πιο κοντά!

Με την κολλητή/τον κολλητό σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό σε μια φιλική σχέση από τις κοινές εμπειρίες και τις στιγμές που έχετε περάσει μαζί. Ο καλύτερος φίλος ή η καλύτερη φίλη σας είναι ένα πρόσωπο απαραίτητο στη ζωή σας, και όταν ταξιδεύετε μαζί αυτό σας δένει ακόμα περισσότερο και σφραγίζει τη φιλία μιας ζωής.

Με το ταίρι σας

Δεν υπάρχει πιο γλυκιά ανάμνηση από ένα ταξίδι με τον άνθρωπο με τον οποίο είστε ερωτευμένοι. Είναι το άτομο που σας ξέρει και σας καταλαβαίνει και μπορείτε να περάσετε μαζί υπέροχες στιγμές μακριά από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις.

Διαλέξτε τον προορισμό που προτιμάτε και δε χρειάζεται να κάνετε πολλά για να περάσετε υπέροχα: φάτε ωραία, χαλαρώστε, ανακαλύψτε κρυμμένες γωνιές, αγκαλιαστείτε… Οι διακοπές είναι κι ένα καλό τεστ για να ανακαλύψετε αν ταιριάζετε πραγματικά κι αν είστε καλή “ομάδα”.

Με την παρέα

Διακοπές με την παρέας σας σημαίνει ατελείωτη διασκέδαση. Οι διακοπές με πολλούς φίλους σημαίνουν πολύ κέφι και γέλιο. Είναι επίσης μια καλή δοκιμασία, αφού όταν υπάρχουν αρκετά άτομα χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή για την αποφυγή παρεξηγήσεων. Η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα σπίτι με πισίνα, να μαγειρεύετε, να χαλαρώνετε και να κάνετε πάρτι!

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Solo

Το αποκορύφωμα των εμπειριών κάθε ταξιδιώτη είναι να κάνει ένα ταξίδι μόνος του, ιδανικά σε μια ξένη χώρα. Ποτέ δε θα έχει κανείς την ευκαιρία να είναι τόσο ελεύθερος να βρεθεί ένα νέο περιβάλλον, ακόμα και να κάνει νέες γνωριμίες. Μπορεί να ακούγεται μοναχικό, αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι. Το ταξίδι solo προσφέρει ανεμελιά και υπερηφάνεια για τον εαυτό μας, αφού μας κάνει πιο ώριμους και υπεύθυνους.

Μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά

Αν έχετε την τύχη να σπουδάζετε και να έχετε μεγάλες διακοπές, μπείτε στο αεροπλάνο ή το τραίνο και ταξιδέψτε για όσο σας φτάνουν τα λεφτά. Αυτό είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία, αφού αφήνετε ανοιχτό το πότε θα επιστρέψετε, ενώ δε θα έχετε χρήματα να ξοδέψετε σε ψώνια και σε ακριβά ξενοδοχεία. Έτσι θα έχετε μάτια μόνο για όσα έχουν πραγματική αξία σε ένα ταξίδι: οι εμπειρίες.

Camping

Camping σημαίνει να κοιμάστε σχεδόν έξω. Τα απογεύματα ζεσταθείτε δίπλα στη φωτιά, και το πρωί ξυπνήστε με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και το κελάηδισμα των πουλιών. Δεν θα έχετε με καμία άλλη μορφή διακοπών να έρθετε τόσο κοντά στη φύση όσο με την κατασκήνωση. Είτε το καλοκαίρι σε ένα νησί, είτε σε ένα ορεινό μέρος το χειμώνα, το camping είναι οικονομικό, διασκεδαστικό και ανανεωτικό!

Συνδυάστε δουλειά & ταξίδι

Δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος να ενσωματωθεί κανείς στην καθημερινότητα μιας ξένης χώρας όσο με τη δουλειά. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα να διδάξετε μια ξένη γλώσσα, να κάνετε εθελοντισμό, ή πρακτική στο εξωτερικό. Επίσης, με την προσφορά σας μπορείτε να μάθετε να ρυθμίζετε τις καταστάσεις στη δική σας ζωή.

Ανακαλύψτε έναν άλλο κόσμο

Στο σημερινό κόσμο με την παγκοσμιοποίηση δεν είναι τόσο εύκολο να ανακαλύψει κάποιος κάτι καινούργιο. Μεγάλες εταιρείες όπως τα Starbucks ή τα Zara έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, και οι άνθρωποι είναι απορροφημένοι με τα smartphones, αλλά όχι παντού. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου αυτά είναι ακόμα άγνωστα, αλλά πρέπει να ταξιδέψετε (συχνά μακριά) για να τα ανακαλύψετε, π.χ. Στη Μογγολία ή την Αιθιοπία. Ένα τέτοιο ταξίδι θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες στη ζωή σας.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ