Υπάρχουν πολλά υπέροχα σπίτια σε όλο τον κόσμο αλλά αυτά τα επτά ξεχωρίζουν για τις ασυνήθιστες και μοναδικές τους λεπτομέρειες που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο σπίτι που υπάρχει στην αγορά. Από ένα πολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, μέχρι ένα προϊστορικό σπίτι στο Μαλιμπού, αυτά τα σπίτια ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα.

- Advertisement -

Ο Στινγκ πουλάει τη σπιταρόνα του στο Central Park και δεν μπορείς να φανταστείς πόσα χρήματα ζητάει!

Το σπίτι τσουλήθρα της Ιαπωνίας
beethoven

Το σπίτι φούσκα της Γαλλίας
huffpost

Αυτό το μοναδικό σπίτι στην Κυανή Ακτή έχει πανοραμική θέα στη Μεσόγειο καθώς και διάφανη οροφή για να βλέπει κανείς τα αστέρια. Πήρε το όνομά του από την ομοιότητα που έχει με μία φούσκα και ο αρχιτέκτονα Antti Lovag δημιούργησε αυτό το σπίτι πριν από μερικές δεκαετίες αλλά τα εξαιρετικά φυσικά στοιχεία που διαθέτει και η εξωτερική διακόσμηση (όπως ένα κήπος και ο καταρράκτης) το καθιστούν ιστορικό μνημείο.

Το διαστημικό σπίτι στο Νέο Μεξικό
beethoven

Χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Bart Prince, αυτό το περίεργο σχήμα του σπιτιού και η εξωτερική διακόσμηση, έχουν γίνει η αφορμή για να το πουν με πολλά ονόματα. Πρόσφατα το έχουν ονομάσει «διαστημόπλοιο», αφού μοιάζει σαν κάτι που είναι έτοιμο να πετάξει. Το περίεργο σπίτι έχει πολλά δωμάτια, όπως καθιστικό, στούντιο και βιβλιοθήκη. Σε όλη την αυλή υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα αγάλματα δεινοσαύρων που προσθέτουν έναν ακόμα πιο περίεργο τόνο σε όλο το σκηνικό.

- Advertisement -

Το διάφανο σπίτι στο Τόκιο
huffpost

Οι αδιάκριτοι γείτονες θα ενθουσιαστούν με αυτό το μοντέρνο σπίτι στο Τόκιο. Το σπίτι που έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Sou Fujimoto, είναι φτιαγμένο από γυαλί και είναι εμπνευσμένο από ένα δενδρόσπιτο, έχοντας διαφορετικά επίπεδα και διαστάσεις. Με το λευκό να είναι το κεντρικό χρώμα, το φως κάνει αυτό το γυάλινο σπίτι να είναι η επιτομή του ευήλιου και ευάερου χώρου.

Το ρετιρέ του πύργου Woolworth στο Μανχάταν
beethoven

Το ρετιρέ έχει 7 πατώματα και είναι 9.400 τετραγωνικά μέτρα, οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε να θεωρείται διαμέρισμα. Έχει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, βιβλιοθήκη και ένα φανταστικό δωμάτιο που μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή των 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι καταρράκτης στην Πενσιλβανία
huffpost

Το 1953, η οικογένεια Kaufmann προσέλαβε τον Frank Lloyd Wright προκειμένου να δημιουργήσει το εξοχικό των ονείρων τους στα Απαλάχια όρη. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν να φτιάξει ένα σπίτι μέσα σε έναν καταρράκτη, αλλά αυτό ακριβώς έκανε. Η οικογένεια φανταζόταν την εικόνα του καταρράκτη, αλλά τελικά, τους έδωσε τον ήρεμο ήχο του. Σήμερα είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις, κατασκηνώσεις και εκδηλώσεις, το διάσημο σπίτι δωρίστηκε στην Πενσιλβανία προκειμένου να το απολαμβάνουν όλοι.

Το σπίτι που είναι σημείο αναφοράς στο Μοναστηράκι αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να γίνουν «θαύματα»

Το σπίτι των Φλίνστοουνς στο Μαλιμπού
huffpost

Όταν ο Dick Clark θέλησε να χτίσει ένα σπίτι κοντά στο πάρκο Μugu και τα βουνά της Σάντα Μόνικα, υπήρχαν ανησυχίες ότι θα χαλάσει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Ως συμβιβασμό, ο Clark συμφώνησε να χτίσει ένα σπίτι με πέτρινη αισθητική ώστε να μην κάνει τόσο μεγάλη διαφορά οπτικά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και δύο μπάνια που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από την σειρά Φλινστόουνς.

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ