Έχουν γραφτεί ωδές γι’ αυτό το γλυκό. Η εποχή του συνήθως είναι εκεί γύρω στον Απρίλιο με Οκτώβριο.

Το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν κάποιες διευθύνσεις στην Αθήνα που του δίνουν… άλλη διάσταση!

Ο λόγος (προφανώς) για το παγωτό! Η ζέστη πλέον έχει μπει στη ζωή μας και όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να δροσιστούμε. Τα αναψυκτικά και το νερό είναι μία λύση, αλλά το παγωτό είναι η ΛΥΣΗ!

Δείτε κάποιες από τις διευθύνσεις που θα γευτείτε καλό, αυθεντικό παγωτό στην αγαπημένη σας γεύση!

 

Solo Gelato
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6813622

Βραβευμένο παγωτό (πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού στο Βερολίνο) από τον Νίκο Χριστογεώργο, τρίτης γενιάς «παγωτοποιό», ο οποίος χρησιμοποιεί εκλεκτές πρώτες ύλες και βασίζεται σε συνταγές του παππού του από το 1951. Μεγάλη ποικιλία από γεύσεις, ακόμη και με γάλα σόγιας και στέβια, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Mucca Gelateria Café
Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 8001614

Η Mucca, στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας, παρασκευάζει στο εργαστήριό της αυθεντικό ιταλικό παγωτό (gelato artigianale στα ιταλικά) παραδίδοντας μαθήματα… γευσιγνωσίας! Από τις best seller επιλογές η μαύρη σοκολάτα (με αυθεντική μαύρη σοκολάτα), η βανίλια (με βανίλια Μαδαγασκάρης), το mango, το φουντούκι nocciatela κ.α.

Kayak
Γλυφάδα, Μεταξά 24-26 & Ζησιμοπούλου 9, τηλ.:210 8949 130

Θεσμός στον κόσμο του παγωτού εδώ και 20 χρόνια, με μοναδικούς συνδυασμούς και πρωτοποριακές ιδέες όπως αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ και με μπαχαρικά. Δημιούργησε το πρώτο βιολογικό παγωτό (think green), καθώς και το πρώτο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική. Στο Kayak All Day Lounge Cafe θα βρείτε επίσης γωνιά frozen yogurt, cocktails sorbetini, σάντουιτς, σνακς, καφέδες και macarons. Must γεύση: Αρωματική βανίλια από αυθεντικούς καρπούς φυσικής βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Μέσα μαζικής μεταφοράς Αθήνας:Αλλαγές λόγω καλοκαιριού στα δρομολόγια των Μετρό,Τραμ και των Λεωφορείων!

Zillion’s
Διονύσου 69, Κηφισιά, τηλ.: 2106201211

Για εξαιρετικό κρεμώδες παγωτό με φρέσκο γάλα και πραγματικά φρούτα σε μια όμορφη ανθισμένη αυλή στα βόρεια προάστια. Παγωτό με ανθόγαλα, φουντούκι, σορμπέ μάνγκο, μασκαρπόνε με φράουλες και πάβλοβα είναι μερικές από τις νοστιμότατες επιλογές. Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρεσκοψημένη βάφλα. Must γεύση: H νέα γεύση αμύγδαλο.

Fatto a Mano
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ.: 210 5777407

Αν βρεθείς στο Περιστέρι, αξίζει να κάνεις μία στάση σε αυτήν τη gelateria για ξεχωριστό, χειροποίητο, 100 % φυσικό παγωτό, χωρίς πρόσθετα, πλούσιο σε γεύση και με το πραγματικό του χρώμα. Θα λατρέψεις το παγωτό ανανά με ολόκληρες ίνες από το φρούτο, τον Κρόκος Κοζάνης με καραμελωμένο καρύδι και τη Μαστίχα και λεμόνι, ενώ οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα βρουν παγωτά με στέβια, χωρίς λακτόζη και γλουτένη. Must γεύση: το Φρέσκο ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι.

Παραλία Θάψα Εύβοιας!Μοναδικός προορισμός για μπάνιο δίπλα στην Αθήνα!(photo)

Zuccherino
2ας Μαΐου 12, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 2109357590

Στο θαυμάσια διαμορφωνένο Zuccherino Gelato – Cafe έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει ενδεχομένως ένα από τα καλύτερα παγωτά σε ολόκληρη την πόλη. Χειροποίητο, από ελληνικό φρέσκο γάλα, παρασκευάζεται καθημερινά στο κατάστημα και μπροστά στα μάτια σου! Μάλιστα εδώ θα βρεις και άκρως πρωτότυπες γεύσεις που δύσκολα θα συναντήσεις σε κάποιο άλλο gelato. Δεκάδες ευφάνταστες γεύσεις όπως μιλφέιγ, lemon pie, 3bit, caprice, μπακλαβά, τσουρέκι κ.ά.

Ninnolo
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, τηλ.: 2108012765

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το μαγαζάκι που έχει αποκτήσει θερμούς οπαδούς σε όλη την πόλη; Για αρχή, μας έμαθε τα μυστικά του παγωτού που μόνο οι Ιταλοί παγωτατζήδες γνωρίζουν. Χειροποίητο και κρεμώδες, φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα (που παστεριώνουν οι ίδιοι), ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Έτσι καταφέρνουν να δημιουργήσουν το τέλειο παγωτό με λιγότερα λιπαρά.

πηγή:athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ