Με αφορμή την πρόσφατα κακοκαιρία στη χώρα μας εδώ συγκεντρώσαμε τα 9 πιο χιονισμένα μέρη του κόσμου!

Από την Ιαπωνία μέχρι τον Καναδά και από την Αλάσκα μέχρι τη Γαλλία, σας αποκαλύπτουμε τα μέρη στα οποία χιονίζει πιο πολύ από οπουδήποτε αλλού…

Βουνό Ουάσινγκτον, Νιού Χαμσάιρ

Εκτός από την επίσημη ονομασία του, το Παρατηρητήριο του Όρους Ουάσινγκτον στο Νιου Χάμσαϊρ, έχει τη φήμη του μέρους με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες! Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι πέφτουν 716,7 εκ. χιόνι στην περιοχή. Και το χιόνι δεν είναι το μόνο που ταλαιπωρεί την περιοχή. Οι τυφώνες «χτυπούν» ανελέητα τις κορυφές του βουνού 110 ημέρες το χρόνο.

Βουνό Ουάσινγκτον, Νιού Χαμσάιρ

Aομόρι, Ιαπωνία

Φωλιασμένη ανάμεσα στον κόλπο Αομόρι, στον κόλπο Μούτσου και στα βουνά Hakkōda, η πόλη Αομόρι έρχεται αντιμέτωπη με 762 εκ. χιονιού ετησίως λόγω της θέσης, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο. Το όνομα της σημαίνει «μπλε δάσος», λόγω της πλούσιας βλάστησης που οφείλεται στις πολλές λίμνες, όταν βέβαια δεν είναι ντυμένη στα «λευκά».

Aομόρι, Ιαπωνία

Σεντ Τζον, Καναδάς

Το Σεντ Τζον είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στο Newfoundland του Καναδά. Σύμφωνα με τον Conde Nast Traveller, το χιόνι φτάνει τα 335 εκ. ετησίως και συνήθως δε λιώνει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Σεντ Τζον, Καναδάς

Βαλντέζ, Αλάσκα

Η πιο…χιονισμένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το Βαλντέζ καθώς το χιόνι αγγίζει τα 798 εκ. ετησίως. Στεφανωμένη από βουνά και με το χιόνι να πέφτει ακατάπαυστα, το Βαλντέζ αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ.

Βαλντέζ, Αλάσκα

Εθνικό Πάρκο Ρενιέ, Ουάσινγτον

Η περιοχή Paradise στο Εθνικό Πάρκο Ρενιέ στην Ουάσινγκτον είναι γνωστή για τις πολλές χιονοπτώσεις της. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, η περιοχή κατείχε ένα παγκόσμιο ιδιαίτερο ρεκόρ χιονόπτωσης. Σε ένα χρόνο, από 1971-1972, συνολικά έπεσε χιόνι 28,5 μέτρων!

Εθνικό Πάρκο Ρενιέ, Ουάσινγτον

Shirakawa-go, Ιαπωνία

Το ιστορικό χωριό Shirakawa-go βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή γνωστή για τα απόκρημνα δάση και τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια της. Το όνομά της σημαίνει «λευκό χωρίο στο ποτάμι» και ετησίως δέχεται περίπου 10 μέτρα χιόνι.

Shirakawa-go, Ιαπωνία

Saguenay, Καναδάς

To Saguenay είναι συνώνυμο των χειμερινών σπορ. Κάθε χρόνο το χιόνι υπολογίζεται ότι φτάνει τα 336 εκ. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κεμπέκ και είναι «ντυμένο» στα λευκά τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Saguenay, Καναδάς

Σαπόρο, Ιαπωνία

Διάσημο για την παραγωγή γνωστής ιαπωνικής μπύρας, το Σάπορο είναι επίσης μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις της Γης. Με ετήσια χιονόπτωση περίπου στα 481 εκατοστών, η πόλη φιλοξενεί 2 εκατομμύρια κατοίκους και ένα ετήσιο φεστιβάλ χιονιού κάθε Φεβρουάριο.

Σαπόρο, Ιαπωνία

Chamonix, Γαλλία

Αυτή η γαλλική πόλη στις Άλπεις είναι μια από τις πιο χιονισμένες στην Ευρώπη. Το 2016, για παράδειγμα, η χιονόπτωση έφτασε στα 792 εκ. χιονιού. Η πόλη, αν και βρίσκεται στη σκιά του Mont Blanc, είναι μια δημοφιλής επιλογή για σκι και άλλα χειμερινά σπορ.

Chamonix, Γαλλία

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ