Μπορεί το Ναύπλιο να είναι ο “πρωταγωνιστής” των φθινοπωρινών -και όχι μόνο- εξορμήσεων, ωστόσο η Αργολίδα έχει πολλά μυστικά “μονοπάτια” να μας δείξει. Πάμε να κάνουμε λοιπόν 10 στάσεις πέρα από το Ναύπλιο!

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο πέρα από τις κλασικές βόλτες στα σοκάκια

Όποιος επισκέπτεται την πόλη συνήθως ξέρει τα βασικά αξιοθέατα του Ναυπλίου: Ρομαντικές βόλτες στα γραφικά σοκάκια, απόλαυση της θέας από το Παλαμήδι, μια στάση στο υπέροχο Μπούτζι και ίσως μια εκδρομή στις Μυκήνες. Εμείς ωστόσο σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα μυστικά “μονοπάτια” της Αργολίδας, σε 10 στάσεις πέρα από τα κλασικά του Ναυπλίου!

- Advertisement -

Δείτε απίστευτα πλάνα μέσα από ένα drone video στο Ναύπλιο!

Γεφύρι Καζάρμας

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Γεφύρι καζάρμας

Βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό και είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή από μεγάλιθους. Πρόκειται για το παλαιότερο γεφύρι της Ευρώπης που χρονολογείται περίπου από το 1300 π.Χ. και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Δίπλα του θα βρείτε ένα μονοπάτι, που αν το ακολουθήσετε θα απολαύσετε φανταστική θέα στα καταπράσινα λοφάκια της περιοχής.

Η Πυραμίδα του Ελληνικού

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Πυραμίδα Ελληνικού

Βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό και έχει μια ενδιαφέρουσα διαμάχη γύρω από το όνομά της: Το μεν Υπουργείο Πολιτισμού λέει πως χρονολογείται περί το 400 π.Χ. και ήταν οχυρωματικός πύργος σε σχήμα πυραμίδας, οι δε υποστηρικτές της παλαιότητάς της λένε πως είναι τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια αρχαιότερη και πως προηγείται των Πυραμίδων της Αιγύπτου.

Η Πυραμίδα του Λυγουριού

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Πυραμίδα Λυγουριό

Μια δεύτερη πυραμίδα θα συναντήσετε στο χωριουδάκι δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το περίφημο Λυγουριό, και είναι λιγότερο καλά διατηρημένη από εκείνη του Ελληνικού, αφού σώζεται μόνο η βάση της. Πολλές από τις πέτρες της χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικό υλικό για τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σχεδόν δίπλα της.

Ένα εγκαταλειμμένο καστράκι

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Καστράκι Πυργιώτικα

Βρίσκεται στα Πυργιώτικα, πάνω σε ένα καταπράσινο λοφάκι, που προσφέρει απαράμιλλη θέα στο Παλαμήδι, στις αργολικές πεδιάδες και στη θάλασσα. Θα φτάσετε εδώ εύκολα περπατώντας στα μονοπάτια, μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα. Ετοιμαστείτε για τις πιο όμορφες εικόνες που έχετε δει ποτέ σας!

Και φυσικά σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις διαμονής για ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο!

Το κάστρο & το αρχαίο θέατρο του Άργους

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο αρχαίο θέατρο Άργους

Το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που δεν σταμάτησε ποτέ να κατοικείται εδώ και 5.000 χρόνια. Το θέατρό του, στην Αρχαία Αγορά, υπολογίζεται πως χωρούσε 20.000 θεατές. Ακριβώς από πάνω, το φράγκικο κάστρο του Άργους χρονολογείται από τον 10ο αιώνα και προσφέρει πανοραμική θέα στα υπέροχα τοπία γύρω του.

Η Αρχαία Ασίνη

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Αρχαία Ασίνη ξωκλήσι

Γνωστή και ως Καστράκι, είναι χτισμένη σε ένα λοφάκι 52 μέτρων, με τα τείχη της να χρονολογούνται από το 300 π.Χ. και να αγκαλιάζουν ένα μεγάλο μυκηναϊκό νεκροταφείο. Εδώ βρέθηκε το περίφημο αγαλματίδιο “ο Βασιλιάς της Ασίνης”, για το οποίο ο Σεφέρης έγραψε το ομώνυμο ποίημα..

Τα Πυργιώτικα

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο χωριό Πυργιώτικα

Μικρό πανέμορφο χωριουδάκι, σαν προάστιο του Ναυπλίου, προσφέρεται για να κάνετε περιπάτους στα μονοπάτια του μέσα σε μυρωδάτους πορτοκαλεώνες, αιωνόβιες ελιές και ηλιόλουστα λοφάκια. Έχει και ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο, το υπέροχο Perivoli Hotel που προτείνει ο Τάσος Δούσης, για τη διαμονή σας.

Η Ακρόπολη της Μιδέας

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Ακρόπολη Μιδέας

Η Μιδέα ήταν η τρίτη σημαντικότερη πόλη του βασιλείου των Μυκηναίων, μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Σκαρφαλωμένη σε ένα λοφάκι 270 μέτρων, είναι από εκείνους τους αρχαιολογικούς χώρους που δεν συγκεντρώνουν τα πλήθη. Ωστόσο η υπέροχη θέα της στις αργολικές πεδιάδες θα σας προσφέρει μοναδικές εικόνες.

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Νεκροταφείο Δενδρών

Πολύ κοντά στην Ακρόπολη της Μιδέας, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Δενδρών είναι ένας ατμοσφαιρικός αρχαιολογικός χώρος με ένα θολωτό και δεκαέξι θαλαμωτούς τάφους, πιθανότατα διαφόρων φίλων και γνωστών του Αγαμέμνονα.

Το μονοπάτι της Περσεφόνης

Μυστικές στάσεις Ναύπλιο Φαράγγι Καταφύκι Μονοπάτι Περσεφόνης

Ένα από τα δύο μονοπάτια του Δήμου Ερμιονίδας αποτελεί μία από τις πιο όμορφες διαδρομές που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια ή με ποδήλατο σε ολόκληρο τον νομό Αργολίδας. Έχει μήκος 10 χιλιόμετρα, περνά μέσα από τοπία καρτποσταλικά, διασχίζει το μυθικό φαράγγι Καταφύκι αλλά και το πανέμορφο χωριό Φούρνους, για να καταλήξει πίσω στο φαράγγι.

48 ώρες στο Ναύπλιο: Ξεχωριστές «Εικόνες» με τον Τάσο Δούση!

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, επισκέπτεται ο Τάσος Δούσης με τις «ΕΙΚΟΝΕΣ» και την ομάδα του για μόλις 48 ώρες.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανακαλύπτει τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης για διαμονή, φαγητό και ποτό, κάνει ρεπορτάζ στο Παλαμήδι και το Μπούρτζι και παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να δείτε στην πόλη του Ναυπλίου σε 48 ώρες.

Δείτε την εκπομπή και μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για το υπέροχο Ναύπλιο:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ