Βιετνάμ
Ενημερώθηκε στις 18 Μαΐου 2020, 17:46

Στον κόσμο υπάρχουν μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής που περιμένουν να τα ανακαλύψει και να τα φωτογραφίσει ο επισκέπτης. Αυτός ακριβώς είναι κι ο στόχος του διαγωνισμού #Architecture2020: να ανακαλύψουμε τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του κόσμου μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του κόσμου στις φωτογραφίες παρακάτω:

Χρυσή Γέφυρα Βιετνάμ
Η Χρυσή Γέφυρα στο Βιετνάμ

Ο Βιετναμέζος φωτογράφος Τραν Τουάν Βιετ κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού #Architecture2020 με τη φωτογραφία από τη Χρυσή Γέφυρα στο Βιετνάμ. Η ιδιαιτερότητα της γέφυρας αυτής είναι ότι την κρατούν δυο χέρια από τσιμέντο που παρομοιάζουν τα χέρια του Θεού του Βουνού.

The Vessel, Νέα Υόρκη
Κτίριο The Vessel στη Νέα Υόρκη

Η φωτογραφία του εντυπωσιακού “The Vessel” στη Νέα Υόρκη αναδεικνύει την κυψελωτή δομή του κτιρίου.

σπίτια Βιετνάμ
Πολύχρωμες σκεπές σπιτιών στο Βιετνάμ

Οι πολύχρωμες σκεπές που απαθανατίστηκαν από το Βιετναμέζο φωτογράφο Nông Thanh Toà στην πόλη Thanh Toà κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Stupa homage Μιανμάρ
Η φωτογραφία “stupa homage”

Ο φωτογράφος Min Zaw από τη Μιανμάρ τράβηξε αυτή τη φωτογραφία της στούπα από τον αέρα. Πρόκειται για το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο του Βουδισμού.

O Τάσος Δούσης και οι «Εικόνες» μας ξεναγούν στη Βιρμανία!

Μέκκα
Η φωτογραφία “One of the best moments in life”

Η φωτογραφία απαθανατίζει τη Μέκκα και ανήκει στον Πακιστανό φωτογράφο Talha Arshad. Περιγράφει τη Μέκκα ως ένα μέρος “ενότητας, ηρεμίας και ισότητας”.

Lonely house Κριμαία
Η βραβευμένη φωτογραφία “Lonely House”

Η φωτογραφία Lonely House τραβήχτηκε στην Κριμαία από το Ρώσο φωτογράφο Artem Pikalov. Στόχος του ήταν να απεικονίσει την ηρεμία που επικρατούσε σε αυτό το απομονωμένο μέρος.

"Safdarjung's Tomb" Δελχί
“Safdarjung’s Tomb” στο Δελχί της Ινδίας

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα μαυσωλείο του 1700 στο Δελχί που απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Arun Sharma. Τα φώτα αναδεικνύουν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Κάστρο Matsumoto, Ιαπωνία
Το κάστρο Matsumoto

Ο Γερμανός φωτογράφος Jan Meyer απαθανάτισε το κάστρο Matsumoto, ένα από τα διασημότερα ιστορικά κάστρα στην Ιαπωνία.

Παλάτι του Αγίου Πέτρου στη Μόσχα
“Inception” στη Ρωσία

Ο Ρώσος φωτογράφος Yura Borschev τράβηξε αυτή τη φωτογραφία από το παλάτι του Αγ. Πέτρου που κτίστηκε το 18ο αιώνα ως αρχοντική κατοικία στη Μόσχα της Ρωσίας.

Fort Alexander Ρωσία
Fort Alexander

To Fort Alexander είναι ένα τεχνητό νησί στον Κόλπο της Φινλανδίας. To νησί φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό φρούριο. Η φωτογραφία ανήκει στο Ρώσο Alexei Nikitin.

Clifton suspension bridge
Clifton suspension bridge στην Αγγλία

Ο Βρετανός φωτογράφος Tom Bridges απαθανάτισε με drone αυτή την εντυπωσιακή εικόνα της κρεμαστής γέφυρας του Κλίφτον στο Μπρίστολ.

A cold winter day
A cold winter day του Luca Cornago

“Η αρχιτεκτονική αυτού του κάστρου είναι εκπληκτική. Μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια και τον Ντίσνεϋ”, αναφέρει ο Ιταλός φωτογράφος Luca Cornago.

Πηγή: Lonely Planet

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ