Η εξέχουσα προσωπικότητα του Κερκυραίου Κόμη Ιωάννη Καποδίστρια, Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας και κορυφαίου Ευρωπαίου διπλωμάτη ξεδιπλώνεται εδώ, στο πλήρως ανακαινισμένο Μουσείο στην Κέρκυρα!

Στην «Κουκουρίτσα», το οικογενειακό κτήμα των Καποδίστρια με τον κατάφυτο κήπο 13 στρεμμάτων, θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο και θα παρακολουθήσετε μέσα από 400 αντικείμενα του ιδίου, την πορεία της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια στο νησί μέχρι την δολοφονία του στο Ναύπλιο.

- Advertisement -

Στη νέα Μόνιμη Έκθεση θα δείτε προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από την πολιτική σταδιοδρομία του, όσο και έπιπλα και έργα τέχνης της οικογένειάς του. Η έκθεση εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα τα οποία αναδεικνύουν τη ζωή, την παρακαταθήκη και το πολυσχιδές έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού.

Η επίσκεψη στο Μουσείο πλαισιώνεται από την ομορφιά και τη δροσιά που προσφέρει ο καταπράσινος κήπος, τα λιθόστρωτα μονοπάτια και την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα, τα βουνά της Ηπείρου και την πόλη της Κέρκυρας.

Να επισημάνουμε ότι η ιδιωτική ή ομαδική ξενάγηση παρέχεται σε διάφορες γλώσσες. Για ιδιωτική ξενάγηση επικοινωνήστε απευθείας με το Μουσείο.

Info: Εισ: €5, Ευρωπούλοι, Κέρκυρα, Τ. 26610 32440, www.capodistriasmuseum.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ