Μπορεί να το θεωρήσετε πολλοί υπερβολή, αλλά η Telegraph χαρακτήρισε τον τουριστικό προορισµό της Θεσσαλονίκης ως την ελληνική απάντηση στο Παρίσι.

Μπορεί ο δηµοσιογράφος Anthony Horowitz να ήταν λίγο υπερβολικός, αλλά να µε συγχωρέσετε, όταν πρωτοπατάς το πόδι σου σε αυτή την πόλη το παθαίνεις ένα σοκ, µε αποτέλεσµα ακόµα και η δυνατότερη υπερβολή να φαντάζει φυσιολογική.

Η προσωπική µου άποψη είναι ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πιο αγαπησιάρικη και ερωτική πόλη σε όλη την Ελλάδα, για να µη σας πω σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό προορισµό που σε γοητεύει από την πρώτη στιγµή. Τι να σας περιγράψω; Το φαγητό, τη φιλοξενία, τη Λεωφόρο Νίκης, τη θάλασσα και τη συγκλονιστική παραλία, τον Λευκό Πύργο ή το Επταπύργιο! Όλα αυτά έχουν την οµορφιά τους.

Τη διαφορά όµως τη µεγάλη την κάνουν οι ντόπιοι. Οι Θεσσαλονικείς είναι από τους ανθρώπους ή που τους αγαπάς ή που αγαπάς να τους µισείς. Τι εννοώ; Οι άνθρωποι του Βορρά, και ιδιαίτερα της συγκεκριµένης πόλης, δεν έχουν σε καµία περίπτωση στο µενταλιτέ τους τις δηµόσιες σχέσεις. Είναι ευθείς, ντόµπροι και πολλές φορές απόλυτοι σε αυτό που πιστεύουν. Αυτό ή το λατρεύεις γιατί σου κάνει ή το µισείς γιατί νιώθεις ότι σε προσβάλλει… Ακόµη όµως κι έτσι, το συγκεκριµένο µίσος δεν µπορεί να αφήσει ποτέ κατακάθι στην καρδιά κανενός ανθρώπου γιατί δεν προέρχεται από κακία αλλά από ειλικρίνεια. Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις στην αρχή τους Θεσσαλονικείς αλλά στην πορεία καταλαβαίνεις ότι αν σε αγαπήσουν σε αγαπάνε για πάντα και σε κάνουν να αισθάνεσαι κοµµάτι της οικογένειάς τους!

Διαβάστε ακόμα:  Ο Τάσος Δούσης προτείνει 4+1 υπέροχους προορισμούς για όμορφα καλοκαιρινά διήμερα!

Αυτός, λοιπόν, ο απίστευτος συνδυασµός οµορφιάς των ανθρώπων και καταπληκτικής πόλης κάνει τον προορισµό ασυναγώνιστο τόσο που να µπορεί να συγκριθεί ακόµη και µε το Παρίσι.

Θεσσαλονίκη, λοιπόν, και βάλτε τη στους προορισµούς σας όσοι δεν την έχετε επισκεφτεί γιατί πραγµατικά αξίζει τον κόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ