Ενημερώθηκε στις 5 Ιουλίου 2018, 09:32

Ναι τολμώ. Τολμώ να γράψω την αλήθεια που όλοι υποψιάζονται αλλά κανένας δεν έχει στοιχεία για να το αποδείξει. Εγώ όμως επειδή σέβομαι τη δουλειά μου τους ταξιδιώτες και τα σοβαρά μαγαζιά εστιατόρια bar και club στην Ελλάδα θα σας κάνω μία αποκάλυψη στο blog μου στο travelstyle.gr που θα συζητηθεί.

Εδώ στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο οργανωμένες εταιρείες marketing πουλάνε ψεύτικες κριτικές εστιατορίων για το TripAdvisor  με τιμές που ξεκινάνε από 50 € και φτάνουν μέχρι και 500 €. Το θέμα είναι τα εστιατόρια αγοράζουνε τέτοιες κριτικές?Ναι αγοράζουνε είναι η απάντηση μου. Συγκεκριμένα στη Ρωσία μια εταιρεία μάρκετινγκ με την επωνυμία bacon agency μοίραζε απροκάλυπτα  φυλλάδια και πληροφορίες σε πολλά εστιατόρια στη Ρωσία που θα φιλοξενήσουν ταξιδιώτες που θα παρακολουθήσουν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου προσφέροντας υπηρεσίες δημοσιεύσεις ψεύτικων  σχολίων  στο TripAdvisor.
Στοχος είναι να συμπεριληφθούν τα συγκεκριμένα κέντρα εστιατόρια cafe club στην πρώτη δεκάδα της ιστοσελίδας.
Η φιλοσοφία που πουλάνε είναι ότι «αν δεν έχει έρθει ποτέ άγγλος Γερμανός στο εστιατόριο σας μη στεναχωριέστε εμείς θα γράψουμε μία κριτική για εσάς προκειμένου οι ταξιδιώτες να σχηματίσουν  ουρές  για ένα γεύμα πριν το παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας».
Το φοβερό είναι, οτι όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος bacon agency για την συγκεκριμένη ιστορία είπε τα εξής φοβερά «είπαμε να δοκιμάσουμε επειδή υπάρχει ένα κενό στην αγορά και βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση δε σημαίνει ότι είμαστε κακοί τύποι που χρεώνουμε τα καταστήματα για να εξαπατήσουν τον κόσμο. Όλα τα εστιατόρια γνωρίζουν  ότι οι κριτικές γίνονται κατά παραγγελία και πολλοί χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία» Συγνώμη καταλάβατε…
Απίστευτο αλλά αληθινό γιατί συμβαίνει αυτό στο TripAdvisor γιατί στο TripAdvisor μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε κριτική χωρίς να έχει επισκεφτεί το εστιατόριο. Δηλαδή μπορεί ο ίδιος ο εστιάτορας με διαφορετικά ονόματα να γράφει κριτικές για το ίδιο το εστιατόριο του ,να βάλει τους φίλους του ,την γυναίκα του ,τα παιδιά του, τους συμμαθητές των παιδιών του και να γράφουν όλοι μαζί διθυραμβικές κριτικές για ένα ίσως άθλιο εστιατόριο. Ερώτημα,έχει εργαλεία να ελέγχει τέτοια ψεύτικα σχόλια η TripAdvisor; Ναι έχει, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους εντοπίσει όλους. Είναι εκατομμυρια τα σχόλια καθημερινά ,ότι αλγόριθμους και να έχεις,σίγουρα δεν τα βρίσκεις. Αν τα έβρισκαν δεν θα είχαν δουλειά αυτές οι εταιρείες μάρκετινγκ!!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ