Επειδή είναι γνωστό ότι ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγµής, αυτόν τον µήνα αποφάσισα να σας αποκαλύψω 10 µυστικά που θα σας βοηθήσουν να κλείσετε ένα ταξιδάκι ακόµα και στο… «παρά πέντε» χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

1. Διαλέξτε σωστά τον προορισµό σας!

Κακά τα ψέµατα, όσο λιγότερο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας τόσο περιορίζονται και οι επιλογές σας! Μπορείτε να εκµεταλλευτείτε για παράδειγµα την ευκαιρία για να εξερευνήσετε κοντινούς προορισµούς που µέχρι σήµερα αναβάλλατε ή να φύγετε για ένα «αυθόρµητο» road trip χωρίς πρόγραµµα, κάνοντας διάφορες στάσεις στη διαδροµή.

travel

2. Συνδεθείτε στα social media!

Ακολουθήστε τους λογαριασµούς των booking sites και των αεροπορικών εταιρειών στο Facebook και το Twitter για να µένετε πάντα ενηµερωµένοι για τις τελευταίες προσφορές που βγάζουν, οι οποίες πολλές φορές αφορούν αποκλειστικά τους followers στα social media! Γραφτείτε επίσης στα newsletters των αεροπορικών προκειµένου να σας στέλνουν ειδοποιήσεις για last minute προσφορές.

social media travel

Ο Τάσος Δούσης συμβουλεύει: Τι να προσέχεις όταν κλείνεις εισιτήρια με Ryanair. Δώσε βάση για να μην την πατήσεις!

3. Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα!

Μπορεί πλέον στην… ηλεκτρονική εποχή που ζούµε να γίνονται όλα online, ωστόσο δεν χάνετε τίποτα να κάνετε ένα τηλέφωνο στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, µιας και µπορεί να έχει πρόσβαση σε προσφορές της τελευταίας στιγµής που δεν εµφανίζονται στο διαδίκτυο.

travel agent

4. Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια το τελευταίο 24ωρο!

Μπορεί αυτή η… τακτική να ενέχει µεγάλο ρίσκο, ωστόσο ενδεχοµένως να σας εξασφαλίσει πολύ χαµηλές τιµές! Πολλές φορές, αν σε µια πτήση υπάρχουν ακόµα κενές θέσεις, 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, η αεροπορική εταιρεία τις προσφέρει σε οικονοµικότερους ναύλους προκειµένου να γεµίσει το αεροπλάνο. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι θα είστε «ετοιµοπόλεµοι» για αναχώρηση σε οποιονδήποτε προορισµό, ενώ υπάρχει και το ενδεχόµενο να χρειαστεί να ακυρώσετε την εξόρµησή σας αν δεν βρείτε εισιτήρια. Ξεκινήστε επίσης να τσεκάρετε τις τιµές την Τρίτη για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο της ίδιας εβδοµάδας, µιας και τη συγκεκριµένη µέρα αρχίζουν οι εταιρείες να ρίχνουν τις τιµές τους.

Air Tickets

Ο Τάσος Δούσης ταξιδεύει στα Ζαγοροχώρια και ανακαλύπτει το παραδοσιακό κατάλυμα 200 ετών που έχει 9,6 στη booking και έχει ξετρελάνει Έλληνες και ξένους

5. Πρώτα τηλεφωνήστε στο ξενοδοχείο!

Ακόµα κι αν έχετε φτάσει στον προορισµό σας και στέκεστε απέναντι από το ξενοδοχείο που θέλετε να µείνετε, κάντε πρώτα ένα τηλέφωνο για κράτηση. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε καλύτερη τιµή από το να µπείτε κατευθείαν µέσα ζητώντας δωµάτιο.

Διαβάστε ακόμα:  2+1 ξενοδοχεία με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμές μέχρι €56 στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη Πηλίου - Από τον Τάσο Δούση

Hotel Reception

6. Αναζητήστε πακέτα προσφορών!

Ποτέ µην ξεχνάτε τα last minute πακέτα! Συχνά οι καλύτερες προσφορές αφορούν συνδυαστικά πτήση και ξενοδοχείο για κράτηση της τελευταίας στιγµής και κάνοντας µια σύγκριση τιµών θα δείτε ότι σας συµφέρουν. Φροντίστε επίσης να δράσετε γρήγορα, µιας και αυτά τα deals ισχύουν για περιορισµένο χρονικό διάστηµα.

Ο Τάσος Δούσης αποκαλύπτει: O πετρόχτιστος Πύργος του 19ου αιώνα στη Μάνη για τον οποίο (παρά)μιλά όλη η Ελλάδα! Παίρνει 9,9 στη Booking!(photos)

offers

7. Αφήστε τον προορισµό να σας καθοδηγήσει!

Όταν µιλάµε για last minute travel, εννοούµε συνήθως ότι τα κανονίζουµε όλα 1-2 εβδοµάδες νωρίτερα. Αυτό συνήθως σηµαίνει ότι ο ιδανικός προορισµός αποτελεί… µακρινό όνειρο λόγω του υψηλού κόστους που συνεπάγονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγµής! Μην απογοητεύεστε! Προσαρµόστε το ταξίδι σας ανάλογα µε το ποσό που έχετε στη διάθεσή σας και προσπαθήστε να το ζήσετε στο έπακρο. Αυτό είναι άλλωστε και το θετικό µε τις αποδράσεις της τελευταίας στιγµής, ότι έχετε τη δυνατότητα να είστε ευέλικτοι τόσο µε το µέρος που θα επισκεφθείτε όσο και µε όλα όσα θα κάνετε.

8. Κλείστε one way εισιτήρια!

Πολλές φορές, αγοράζοντας one way εισιτήρια από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες µπορεί να αποδειχθεί πιο οικονοµικό από το να κάνετε µια κράτηση µε επιστροφή. Έτσι µπορεί να… έρθει πιο κοντά και κάποιος προορισµός που έµοιαζε απαγορευτικός. Επίσης, εφόσον ταξιδεύετε µε παρέα, µπορεί να βρείτε φθηνότερες τιµές κάνοντας κράτηση για τον καθένα ξεχωριστά σε σχέση µε µια κοινή.

Ο Τάσος Δούσης αποκαλύπτει: Τα σπήλαια στη Ματέρα που έγιναν ξενοδοχεία για τα οποία μιλά όλη η Ιταλία! Βραβεύτηκαν με το Τrivago Award 2017!

9. Προτιµήστε τρένο ή λεωφορείο!

Για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγµής όπου η τιµή ενός αεροπορικού εισιτηρίου µπορεί να είναι στα ύψη αναζητήστε πιο οικονοµικές εναλλακτικές όπως το τρένο ή το λεωφορείο, ειδικά αν πρόκειται για προορισµούς του εσωτερικού.

train

10. Κατεβάστε τα κατάλληλα apps!

Μια από τις τελευταίες εξελίξεις στην ταξιδιωτική βιοµηχανία είναι και η «άνθηση» των travel apps, που µας δίνουν τη δυνατότητα να βρούµε τα καλύτερα deals εύκολα και γρήγορα από το κινητό µας ή το tablet. Εκτός από αεροπορικά εισιτήρια ή κράτηση ξενοδοχείου, πολλές εφαρµογές είναι αρκετά εξειδικευµένες, µε υπηρεσίες που θα σας εκπλήξουν, όπως για παράδειγµα να «σαλπάρετε» για µια κρουαζιέρα την τελευταία στιγµή!

travel apps

Μη χάσετε το Icons Travellers Δεκεμβρίου με μοναδικές ιδέες για ταξίδι!

Icons 138

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ