Τάσος Δούσης: Γιατί το all inclusive είναι η μοντέρνα «φυλακή» του ταξιδιώτη;

Πολλοί φίλοι είναι εκείνοι που με ρωτούν: «Μα γιατί δεν προτείνεις all-inclusive ξενοδοχεία;» Δεν προτείνω, φίλοι μου, all-inclusive ξενοδοχεία πρώτον διότι έχω πάει, δεύτερον, διότι είναι εφιάλτης, τρίτον διότι καταστρέφουν τον ελληνικό τουρισμό.

Και αφού μάθετε γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα all inclusive ξενοδοχεία, δείτε και τις συμβουλές μου για το τι πρέπει να προσέξετε όταν κλείνετε ξενοδοχείο με την booking ή την trivago!

Ξενοδοχείο - Πισίνα με θέα

Προσέξτε, επειδή κάποιοι τα μπερδεύουν. Καμία σχέση δεν έχει το ξενοδοχείο που σου προτείνει ημιδιατροφή, δηλαδή πρωινό και βραδινό ή μεσημεριανό, από το all-inclusive. “All- inclusive” σημαίνει πηγαίνω π.χ. στην Κω, προσγειώνομαι στο αεροδρόμιο, με βάζουν σε πούλμαν και με πηγαίνουν στο ξενοδοχείο, κάθομαι εκεί και … μπεκροπίνω και τρώω σαν γουρούνι ό,τι μου προσφέρει το all-inclusive, περνούν επτά ημέρες, με τσουβαλιάζουν και με γυρνούν πίσω.

Από την Κω αυτός ο τουρίστας έχει δει μόνο το ξενοδοχείο, την παραλία του και τίποτα άλλο. Εν τω μεταξύ, στην τοπική οικονομία δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ, από τις ατέλειωτες ομορφιές του νησιού δεν έχει δει τίποτα και η μόνη του διασκέδαση είναι να τρώει και να πίνει όλη ημέρα. Ε, όχι! Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ την οικογένειά μου σε μια τέτοια «φυλακή» τουριστική, όσο καλή κι αν είναι.

Και θυμηθείτε: Οι διακοπές δεν χρειάζονται απαραιτήτως σούπερ άνεση και τεμπελιά. Μην χαραμίσετε ποτέ το καλοκαίρι, το Πάσχα, τα Χριστούγεννά σας χωρίς να απολαύσετε τις ομορφιές και τη φιλοξενία της πατρίδας μας ή όποιας άλλης χώρας. Μην φυλακίζετε τα παιδιά σας σε all-inclusive ξενοδοχεία που δεν αφήνουν τον επισκέπτη να ξεμυτίσει ούτε καν έξω από την πόρτα του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα:  Ο Τάσος Δούσης αποκαλύπτει 20 λάθη που κάνουν οι ξενοδόχοι και χάνουν τους πελάτες τους
all inclusive ξενοδοχεία

Νομίζω ότι αυτός ο θεσμός ταιριάζει γάντι στους Δυτικοευρωπαίους και στους Αμερικανούς, αλλά είναι πολύ μακριά από τη δική μας κουλτούρα. Το all inclusive απευθύνεται ουσιαστικά σε ανθρώπους «ρομπότ» σε αυτές τις προσωπικότητες που η διασκέδαση τους είναι το χωρίς όριο φαγητό και ποτό.

Το all inclusive απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να παρκάρουν τα παιδιά τους σε ένα ξενοδοχείο προκειμένου να μην τους ενοχλούν για να κάνουν ουσιαστικά οι γονείς ξεχωριστές διακοπές από τα βλαστάρια τους.

Το all inclusive είναι μία μόδα που ουσιαστικά κάνει τον τουρίστα έναν μονομερή ταξιδιώτη έναν άνθρωπο που από τη Ρόδο γνωρίζει μόνο το τεράστιο πεντάστερο και τίποτα άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγαπούν την κουλτούρα τον πολιτισμό την περιπέτεια την αγάπη για το καινούργιο και το αναπάντεχο. Το μόνο που αγαπάνε είναι η διασκέδαση του ουρανίσκου τους και του λάρυγγα τους. Εμείς οι Έλληνες αποκλείεται να είμαστε η να γίνουμε τέτοια άνθρωποι!

Άρα λέμε όχι στο all inclusive και λέμε ναι στα πεντάστερα ,ναι στην ημιδιατροφή ναι στην απόλαυση του περπατήματος ,τις ασκήσεις ,του κολύμπιου των αξιοθέατων των εναλλαγών εικόνων χρωμάτων και τοπίων…

Αποκλειστικά για τους φίλους μου στο travelstyle.gr!

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ