Τι είναι το ταξίδι; Ένα όνειρο,… µια φαντασία,… µια ξεκούραση του µατιού, του µυαλού και των αισθήσεων. Ποιος είναι πετυχηµένος προορισµός; Ο προορισµός εκείνος που ποτέ δεν σε κάνει να βαριέσαι να τον επισκεφτείς. Ο προορισµός εκείνος που δεν θα σε αναγκάσει ποτέ να πεις «πάλιµία από τα ίδια». Αυτός ο προορισµός είναι…το Ντουµπάι και το υπογράφω και µε τα δύο µου χέρια.

Η συνταγή τους είναι πολύ απλή. Αντιγράφουν το θαύµα της Αµερικής, την πόλη που πούλησε από το µηδέν, δηλαδή, το Λας Βέγκας!

- Advertisement -

Τάσος Δούσης: 5 έξυπνες συμβουλές και tips για να γλυτώσετε χρήματα στο ταξίδι σας μέχρι και 50%

Στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα έχουν ξεπατικώσει τη φιλοσοφία, το σχέδιο, το business plan του Λας Βέγκας και το έχουν φέρει απολύτως στα µέτρα τους· µόνο που έχουν ρίξει περισσότερα λεφτά, περισσότερη φαντασία, περισσότερο επαγγελµατισµό. Γιατί σας τα λέω αυτά; Μη φανταστείτε ότι κάνω διαφήµιση στο Ντουµπάι. Απλώς ενθουσιάστηκα µε το νέο έργο που ξεκινησαν την «Πόλη του Αλαντίν».

Η Aladdin City είναι αυτό που λέει το όνοµά της, µια πόλη µέσα από τα παραµύθια, που θα κατασκευαστεί στη µοντέρνα εκδοχή της στην περιοχή του Creek River. Είναι το τελευταίο έργο που έχει εκπονηθεί για την τρέχουσα δεκαετία στο Ντουµπάι. Θα είναι µια πόλη που θα αποτελείται από έξι πύργους, οι οποίοι µάλιστα θα συνδέονται µε κυλιόµενους διαδρόµους, για να µπορεί ο επισκέπτης να τη γυρνάει όλη δίχως να κουράζεται. Η έµπνευση για την Πόλη του Αλαντίν προέρχεται, φυσικά, από τα παραµύθια της Μέσης Ανατολής, αλλά και τη σύγχρονη εκδοχή τους που έχει δώσει η Disney.

Τάσος Δούσης: Tα δικά μου καλύτερα ταξιδιωτικά tips για υπομονή, ξυπνήματα και καινούργιους φίλους

Οι εργασίες για αυτό το φιλόδοξο πρόγραµµα στο Ντουµπάι θα ξεκινήσαν το 2016. Οι πύργοι θα έχουν από 25 ορόφους έως 34 ο ψηλότερος. Η κατασκευή θα γίνει σε 4.000 στρέµµατα κατά µήκος του ποταµού Dubai Creek. Και για όσους γνωρίζουν λίγο από Ντουµπάι, θα έχει ως αφετηρία την Αγορά Χρυσού της πόλης και θα φτάνει µέχρι και το λιµάνι όπου αράζουν οι φορτηγίδες από το Ιράκ και το Ιράν. Είναι σίγουρο ότι οι κατασκευαστές θέλουν να διατηρήσουν το παραδοσιακό κοµµάτι του λιµανιού µε την υπερκατασκευή της Πόλης του Αλαντίν.

Το πείραµα έχει πολύ µεγάλο ενδιαφέρον και είναι πολύ σηµαντικό να δούµε το τελικό αποτέλεσµα. Το βέβαιο είναι ότι, για άλλη µια φορά, το Ντουµπάι θα µας εκπλήξει και θα αποδείξει ότι ακόµη και το «τίποτα» µπορεί να πουλάει, αρκεί να υπάρχουν ιδέες και όραµα. Εκεί είναι και η αξία στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Δεν είναι, φυσικά, συµπτωµατικό ότι µόνο στο Ντουµπάι πηγαίνουν κάθε χρόνο σχεδόν 20 εκατοµµύρια τουρίστες, δηλαδή σχεδόν όσοι έρχονται σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χρόνου. Τελικά, στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τάσος Δούσης: 20 ταξίδια, προσωπικές εμπειρίες, που πρέπει να ζήσετε και εσείς πριν σας πάρουν τα χρόνια και…ΤΕΛΟΣ

Παρακολουθείστε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=ziYn0AwBkcE

 

Αποκλειστικά για το travelstyle.gr
και τους φίλους μου…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ