Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήΤάσος Δούσης BlogΤάσος Δούσης: Τα 10 δικά μου tips επιβίωσης για αεροπλάνα και ξενοδοχεία...

Τάσος Δούσης: Τα 10 δικά μου tips επιβίωσης για αεροπλάνα και ξενοδοχεία που κανένας δεν θα σας πει…ΠΟΤΕ!

Ναι ακριβώς όπως σας το γράφω τα 10 tips που έχω βρει για εσάς προέρχονται αυστηρά από προσωπικές μου εμπειρίες και 25 χρόνια ταξιδιών σε όλο τον κόσμο. Έχω μείνει σε αμέτρητα ξενοδοχεία και έχω πετάξει με εκατοντάδες αεροπλάνα άρα κάθε φορά ήταν μια μάχη επιβίωσης.

Λέω επιβίωσης επειδή όταν ταξιδεύεις για τη δουλειά σου επαγγελματικά πρέπει κάπως να βρεις τον τρόπο να επιβιώσεις μέσα στο αεροπλάνο για να μη φτάσεις κομμάτια στον προορισμό σου και επίσης το ξενοδοχείο που θα σου έχουνε κλείσει για επαγγελματικούς λόγους πρέπει να είναι τέτοιο που να σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και όχι να ξυπνήσεις με τίποτα εξανθήματα σε όλο το κορμί άρα για προσωπική άμυνα έχω βρει τρόπους να επιβιώνω σε αυτές σε αυτές τις καταστάσεις.

Τάσος Δούσης: 20 ταξίδια, προσωπικές εμπειρίες, που πρέπει να ζήσετε και εσείς πριν σας πάρουν τα χρόνια και…ΤΕΛΟΣ

- Advertisement -

Αποκλειστικά για το travelstyle.gr
και τους φίλους μου…

Δυστυχώς, πρέπει να το ομολογήσω. Είμαι καταραμένος και, καλώς ή κακώς, η ψυχή μου δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα μέσα σε αεροπλάνο ή ξενοδοχείο.Λόγω επαγγελματικής διαστροφής και εμπειρίας, βλέπω πράγματα που οι άλλοι ταξιδιώτες…δεν βλέπουν, με αποτέλεσμα να …
βάζουν τον εαυτό τους σε κινδύνους, μικρούς και μεγάλους.

Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και σημειώστε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία, είτε σε κοντινούς είτε σε μακρινούς προορισμούς,

1. Μην κυκλοφορείτε ποτέ ξυπόλυτοι στο αεροπλάνο.
Βλέπω πολλούς να κάνουν το εξής συγκλονιστικό: οι αθεόφοβοι βγάζουν τα παπούτσια και οι πιο «τολμηροί» –ηλίθιοι– βγάζουν και τις κάλτσες! Εάν δεν είστε από την Ινδία ή το Μαλάουι της Αφρικής, που τα πόδια σας θα έχουν αποκτήσει ανοσία, τους μύκητες τους έχετε ήδη
«παντρευτεί». Καλά, εάν πάτε και στην τουαλέτα ξυπόλυτοι, εκεί μέχρι και γάγγραινα μπορεί να πάθετε.

2. Μη βλέπετε ταινία με τα ακουστικά στη διαπασών.
Έλεος, όταν είστε με τον άλλο σε απόσταση 20 εκ., ακούγεται ο ήχος ό,τι ακουστικά και να έχετε. Από την άλλη, και να μην ακούγεται, μπορεί να κουφαθείτε εσείς.

Τάσος Δούσης: Tα δικά μου 30 καλύτερα ταξιδιωτικά tips μετά από 25 χρόνια ταξιδιών

3. Μην καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ στον αέρα.
Πολλοί έχουν τη συνήθεια, επειδή είναι τσάμπα το κρασί και η μπύρα, να μπεκρουλιάζουν μέχρι τελικής πτώσεως. Νομίζουν ότι είναι ανώδυνο. Κούνια που τους κούναγε! Η ατμοσφαιρική πίεση στην καμπίνα αυξάνει την πίεση του αέρα στο σώμα σε επίπεδα πολύ πάνω από τα φυσιολογικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πίεση του αίματος – και μπορεί να μην πάθουμε εγκεφαλικό, αλλά θα είμαστε σαν κουνουπίδια μετά την προσγείωση. Άρα ποτό και φαγητό με ρέγουλα.

4. Μη βάζετε τα γόνατά σας στην πλάτη του καθίσματος.
Κάποιοι νομίζουν ότι, εκτός από τη δική τους θέση, τους ανήκει και η θέση του μπροστινού. Απλώνουν τα γόνατά τους και στηρίζονται στη βάση της πλάτης του μπροστινού τους. Εγώ, μόλις μου το κάνει αυτό κάποιος, κάνω την εξής κίνηση: πατάω το κουμπί και ρίχνω με δύναμη τη θέση προς τα πίσω. Έτσι καταλαβαίνει το γαϊδούρι ότι το να παίζει με τη μέση μου μπορεί να του κοστίσει το πόδι του.

5. Σεβαστείτε τον διπλανό σας.
Κάποιοι πονηροί απλώνονται στο κοινό υποβραχιόνιο μεταξύ των θέσεων. Θεωρούν ότι, αφού το έκαναν πρώτοι, τους ανήκει. Να μην είστε καθόλου ευγενικοί μαζί τους. Απλά σπρώξτε τους το χέρι με τον αγκώνα σας.

6. Προσέξτε πού ακουμπάτε τις πατούσες σας.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, αφού κάνουν ένα γύρο στο αεροπλάνο ξυπόλυτοι, μετά βάζουν τα βρομοπόδαρά τους ανάμεσα από το κάθισμα του μπροστινού, λες και είναι στο κρεβάτι του σπιτιού τους. Φοβερή αγένεια και φοβερή γυφτιά.

7. Προσέξτε την τουαλέτα του ξενοδοχείου.
Ιδιαιτέρως οι γυναίκες, με το που μπαίνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τρέχουν κατευθείαν στην τουαλέτα. Βλέπουν το χαρτάκι «Απολυμάνθηκε» και στρογγυλοκάθονται στο θρόνο του βασιλιά. Κυρίες μου, την πατήσατε. Σιγά μην κάθεται η καθαρίστρια από το Μπανγκλαντές να καθαρίζει σχολαστικά το καπάκι της τουαλέτας για να έρθει να στρογγυλοκαθίσει ο μεταξένιος ποπός του κάθε τουρίστα.

Τάσος Δούσης: 5 χρυσά tips για να μην χάσετε ποτέ την βαλίτσα σας ότι και αν γίνει…

Τσάτρα πάτρα γίνεται η δουλειά, γιατί εκτός από το δικό σας το δωμάτιο έχει να καθαρίσει άλλα 15. Πάντα θα πρέπει να έχετε μαζί σας αυτό το ζελέ το αντιβακτηριδιακό και, όπως και να έχει, με χαρτί τουαλέτας και αυτό το καθαριστικό θα πρέπει να απολυμάνετε όλη την επιφάνεια της λεκάνης. Για την μπανιέρα, πριν μπείτε μέσα, ρίξτε άπειρο καυτό νερό και το ίδιο κάντε και στο νιπτήρα. Προσοχή! Η μεγαλύτερη εστία μικροβίων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν είναι η τουαλέτα αλλά… το τηλεκοντρόλ. Αυτό θα πρέπει να το καθαρίσετε σχολαστικά, διότι, πολύ απλά, το πιάνουν όλοι και δεν το καθαρίζει κανείς.

8. Έλεγχος πετσετών και σεντονιών.
Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως, όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, σχεδόν πάντα έχουν αλλαχθεί σεντόνια και πετσέτες! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Με το που θα σας συνοδέψουν στο δωμάτιό σας, δύο κινήσεις θα κάνετε: Πρώτον, θα ξεστρώσετε το κρεβάτι για να δείτε αν υπάρχουν τρίχες. Σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, θα υπάρχουν – μιλάω για τα 5άστερα. Σε 4άστερα και 3 αστέρων το ποσοστό ανεβαίνει στο 50%. Αυτό σημαίνει ότι είτε το σεντόνι δεν πλύθηκε καλά από το πλυντήριο είτε το κρεβάτι με κάποιον τρόπο χρησιμοποιήθηκε. Να ζητήσετε να αλλάξουν σεντόνια μπροστά σας.

Ταυτόχρονα, μπείτε στο μπάνιο και ελέγξτε τις μικρές πετσέτες, ιδιαιτέρως τις πολύ μικρές, που είναι για τα χέρια. Εκεί σε ποσοστό πιστεύω πάνω από 10% θα βρείτε υπολείμματα από κραγιόν κ.λπ. Μερικοί κάφροι με τις μικρές πετσέτες των χεριών ξεσκονίζουν τα παπούτσια τους πριν εγκαταλείψουν το δωμάτιο. Αν το ξενοδοχείο δεν είναι top και η σκόνη δεν φαίνεται ιδιαιτέρως, μπορεί να ξαναδιπλώσουν την πετσέτα και να την αφήσουν στη θέση της. Έλα, όμως, που μένει το χρώμα. Bingo! Μέχρι και αναβάθμιση μπορείτε να πετύχετε.

9. Late check out.
Αν η πτήση σας φεύγει 12 η ώρα το βράδυ και πρέπει να αφήσετε το δωμάτιο 12 το μεσημέρι, ζητήστε late check out. Αν δεν σας το δώσουν, παραγγείλτε από το room service ένα burger το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα το πρωί πάρτε στη reception και πείτε τους ότι, επειδή φάγατε κάτι από το ξενοδοχείο, το προηγούμενο βράδυ είχατε πρόβλημα με το στομάχι σας. Είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν late check out για τις 4 το απόγευμα.

10. Ελέγξτε σχολαστικά το λογαριασμό του δωματίου.
Στα μη σοβαρά ξενοδοχεία, κάνουν ό,τι μπορούν για να χρεώνουν τον πελάτη παραπάνω. Είναι βέβαιο πως μέσα στο λογαριασμό θα έχουν προσπαθήσει να «φυτέψουν» καναδυό μικροποσά, που οι περισσότεροι δεν τα παίρνουν χαμπάρι. Μην τους τα χαρίσετε. Καλύτερα να τα δώσετε πουρμπουάρ στο παιδί για τις βαλίτσες.

Πιστεύω ότι ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει έτσι ώστε οι διακοπές να μη γίνουν εφιάλτης ούτε για εσάς αλλά ούτε για άλλους ταξιδιώτες.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,192 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ