Ταξίδια εκτός Ευρωπης

Τι πιο σημαντικό από την ασφάλεια σε ένα ταξίδι; Και τι καλύτερο από το να ακούς τις κατάλληλες συμβουλές για αυτό από τον πλέον ειδικό, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! Ο Τάσος Δούσης δίνει 10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια που δεν γνωρίζετε!

Ταξίδια 10 συμβουλές ασφάλειας για να ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Αν λόγω της πανδημίας οι μετακινήσεις έχουν δυσκολέψει, αν και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε διπλά για να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο ή πλοίο, ωστόσο το ταξίδι είναι τρόπος ζωής και συνεχίζουμε!

Είναι αλήθεια, ότι πολλοί Έλληνες αγνοούν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο ταξίδι με αποτέλεσμα να έχουν δυσάρεστα απρόοπτα. Πολλοί γυρνάνε από το ταξίδι τους χωρίς κινητά, χρήματα, διαβατήρια, βαλίτσες κ.λπ. Κρίμα δεν είναι; Το παρακάτω άρθρο περιέχει κανόνες ασφάλειας για να μάθετε τι πρέπει να προσέχετε!

10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια

1. Μέσα στις βαλίτσες σας, που δίνετε στο αεροπλάνο, δεν θα έχετε ποτέ χρήματα ή σημαντικά έγγραφα, συμβόλαια, ταυτότητες, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα τέτοιου είδους σημαντικά.  Στις βαλίτσες σας, πάντα θα γράφετε όλα τα στοιχεία σας και καλό θα ήταν πριν τις παραδώσετε να βγάλετε μία φωτογραφία τους. Ναι μη γελάτε. Όταν καταστραφούν ή χαθούν θα δείτε πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η φωτογραφία, για να πάρετε την αποζημίωσή σας.

10 tips για να ταξιδέψεις οικονομικά από τον Τάσο Δούση, μετά από 25 χρόνια εμπειρίας!

2. Μην κυκλοφορείτε σαν τουρίστες. Μη δίνετε στόχο και μην ξεχωρίζετε σαν την μύγα μες το γάλα, προσπαθήστε να κυκλοφορείτε σαν τους ντόπιους χαλαροί και άνετοι. Δεν χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να σταματάτε και να κοιτάτε τον χάρτη, ιδιαιτέρως σε επικίνδυνες περιοχές.

3. Στο ταξίδι ποτέ δεν πρέπει να χαλαρώνετε, τα μάτια σας δεκατέσσερα, διότι οι απατεώνες εσάς περιμένουν για να ζήσουν. Πάντα να παίρνετε ταξί με ραντεβού. Ποτέ μη σταματάτε στον δρόμο αυτοκίνητα και οδηγούς που είναι πρόθυμοι να σας πάνε στον προορισμό σας. Ποτέ δεν μπαίνετε σε ταξί-μαϊμού που δεν έχουν τηλέφωνο απέξω για να γνωρίζετε τα στοιχεία της εταιρείας.

4. Κάντε εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο πριν την επιλογή προορισμού ή την απόρριψή του, για αξιόπιστη ενημέρωση όσον αφορά την ασφάλεια του προορισμού.

Διαβάστε ακόμα:  2+1 ξενοδοχεία με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμές μέχρι €56 στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη Πηλίου - Από τον Τάσο Δούση
Ταξίδια συμβουλές από Τάσο Δούση στο ψάξιμο και έρευνα ταξιδιών

5. Ψηφιοποιήστε τα σημαντικά έγγραφα και φέρετέ τα μαζί σας σε ένα ασφαλές στικ. Αντίγραφα του διπλώματος οδήγησης, του διαβατηρίου, της ασφάλεια ταξιδιού, των κρατήσεων του ξενοδοχείου, των πληροφοριών πτήσης και τηλέφωνα πρεσβειών καθώς και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Έχετε το στικ αυτό μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

6. Αποφύγετε το πορτοφόλι που κρέμεται από το λαιμό. Μην το προτιμήσετε καθώς είναι τόσο αναγνωρίσιμο που οι κλέφτες μπορούν και το ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος αφαιρώντας το. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα κρυφό πορτοφόλι που μπορεί να προσαρτάται στη ζώνη και να κρύβεται στη μέσα μεριά του παντελονιού.

7. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό όσον αφορά τα ταξιδιωτικά σχέδια. Αυτό προτείνεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος ακούει, ή διαβάζει. Οι κακοποιοί παρακολουθούν τα social media και τα περισσότερα αδικήματα προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζετε είτε άμεσα είτε είναι φίλοι φίλων. Αν δημοσιεύσετε οτι θα πάτε στη Ντίσνειλαντ, τότε ο κόσμος ξέρει ότι το σπίτι σας θα είναι άδειο!

8. Κλείστε δωμάτιο σε ψηλό όροφο και έχετε ένα επιπλέον κλειδί. Ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσετε τους τρίτους ότι δεν είστε ένας εύκολος στόχος, επειδή ταξιδεύετε μόνος είναι να ζητήσετε ένα επιπλέον κλειδί  από τη ρεσεψιόν. Επίσης, εφόσον τα περισσότερα αδικήματα συμβαίνουν στους χαμηλούς ορόφους, καλύτερα να κλείνουμε δωμάτιο από τον τρίτο όροφο κι επάνω.

9. Μη χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. «Ποτέ δεν αφήνω διαβατήριο ή οτιδήποτε αξίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα χρηματοκιβώρια δεν έχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σχεδόν οποιοσδήποτε εργαζόμενος στο ξενοδοχείο μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό και να τα ξεκλειδώσει»!

10. Να συμπεριφέρεστε όπως οι ντόπιοι. Είναι σημαντικό να δείχνετε και να λειτουργείτε όπως ένας ντόπιος, σεβόμενοι τα έθιμα και την κουλτούρα του προορισμού. Μην προκαλείτε φασαρία, να ντύνεστε κατάλληλα, να είστε ευγενικοί και να περπατάτε με αυτοπεποίθηση.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ