Ενημερώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022, 14:00

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Δούσης μάς παρουσιάζει ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο στη Ρώμη

Δυστυχώς, πρέπει να το οµολογήσω. Είµαι καταραµένος και, καλώς ή κακώς, η ψυχή µου δεν µπορεί να ηρεµήσει µε τίποτα µέσα σε αεροπλάνο ή ξενοδοχείο. Λόγω επαγγελµατικής διαστροφής και εµπειρίας, βλέπω πράγµατα που οι άλλοι ταξιδιώτες δεν βλέπουν, µε αποτέλεσµα να βάζουν τον εαυτό τους σε κινδύνους, µικρούς και µεγάλους.

Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και µολύβι και σηµειώστε µερικά πράγµατα που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία, είτε σε κοντινούς είτε σε µακρινούς προορισµούς,

  1. Μην κυκλοφορείτε ποτέ ξυπόλυτοι στο αεροπλάνο.

Βλέπω πολλούς να κάνουν το εξής συγκλονιστικό: οι αθεόφοβοι βγάζουν τα παπούτσια και οι πιο «τολµηροί» –ηλίθιοι– βγάζουν και τις κάλτσες! Εάν δεν είστε από την Ινδία ή το Μαλάουι της Αφρικής, που τα πόδια σας θα έχουν αποκτήσει ανοσία, τους µύκητες τους έχετε ήδη «παντρευτεί». Καλά, εάν πάτε και στην τουαλέτα ξυπόλυτοι, εκεί µέχρι και γάγγραινα µπορεί να πάθετε.

  1. Μη βλέπετε ταινία µε τα ακουστικά στη διαπασών.

Έλεος, όταν είστε µε τον άλλο σε απόσταση 20 εκ., ακούγεται ο ήχος ό,τι ακουστικά και να έχετε. Από την άλλη, και να µην ακούγεται, µπορεί να κουφαθείτε εσείς.

  1. Μην καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ στον αέρα.

Πολλοί έχουν τη συνήθεια, επειδή είναι τσάµπα το κρασί και η µπύρα, να µπεκρουλιάζουν µέχρι τελικής πτώσεως. Νοµίζουν ότι είναι ανώδυνο. Κούνια που τους κούναγε! Η ατµοσφαιρική πίεση στην καµπίνα αυξάνει την πίεση του αέρα στο σώµα σε επίπεδα πολύ πάνω από τα φυσιολογικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αυξάνεται και η πίεση του αίµατος – και µπορεί να µην πάθουµε εγκεφαλικό, αλλά θα είµαστε σαν κουνουπίδια µετά την προσγείωση. Άρα ποτό και φαγητό µε ρέγουλα.

  1. Μη βάζετε τα γόνατά σας στην πλάτη του καθίσµατος.

Κάποιοι νοµίζουν ότι, εκτός από τη δική τους θέση, τους ανήκει και η θέση του µπροστινού. Απλώνουν τα γόνατά τους και στηρίζονται στη βάση της πλάτης του µπροστινού τους. Εγώ, µόλις µου το κάνει αυτό κάποιος, κάνω την εξής κίνηση: πατάω το κουµπί και ρίχνω µε δύναµη τη θέση προς τα πίσω. Έτσι καταλαβαίνει το γαϊδούρι ότι το να παίζει µε τη µέση µου µπορεί να του κοστίσει το πόδι του.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ