Ο Κάρολος Δαρβίνος δεν ήταν ο πρώτος επισκέπτης των νησιών Γκαλάπαγος, ήταν όμως ο πιο διάσημος. Το πενταετές ταξίδι του Δαρβίνου στο αρχιπέλαγος που βρίσκεται 600 μίλια δυτικά Ισημερινού, τον βοήθησε να αναπτύξει τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών.

Σήμερα, περίπου 180 χρόνια αργότερα, μία ακόμα λάτρης της φύσης, ο Carrie Niland βρέθηκε στα νησιά και αιχμαλώτισε με τον φακό του τα πανέμορφα ζώα που ζουν στην περιοχή.

Η Carrie Niland, η οποία έκλεισε μία θέση για τα Γκαλάπαγος 10 μήνες πριν το ταξίδι, είναι μία από τους 100.000 τουρίστες που θα είναι οι επισκέπτες του νησιού για τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε ακόμα:  12 εξωτικές ελληνικές παραλίες που θα ζήλευε ακόμα... και η Χαβάη

Η ίδια δηλώνει ότι παρόλο που όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κάνουν αυτό το ταξίδι, τα θαλάσσια ζώα διατηρούν ένα μικρό φόβο για τους ανθρώπους που ζουν στα νησιά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η Niland συνάντησε μεταξύ άλλων θαλάσσια λιοντάρια, πιγκουίνους, γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες και τεράστια χερσαία ιγκουάνα.

Διαδρομές που θα σας κόψουν… την ανάσα!Μόνο για αυτούς που λατρεύουν τη πεζοπορία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ