Γραφικές συνοικίες με πολύχρωμα σπίτια και χιονισμένες πλατείες υπόσχεται στον ταξιδιώτη η Ρίγα. Η γοητευτική πρωτεύουσα της Λετονίας στις γιορτές μεταμορφώνεται σε ένα μεσαιωνικό παραμύθι.

Δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα φωτίζουν την πόλη και στις υπαίθριες αγορές μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις τοπικές λιχουδιές.

Με φόντο τον ποταμό Νταουγκάβα η κοσμοπολίτικη μητρόπολη με πλούσια ιστορία 800 χρόνων είναι γνωστή και ως το μικρό Παρίσι του Βορρά.

- Advertisement -

Το μικρό αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης εντυπωσιάζει με τις art nouveau συνοικίες ενώ αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλιά πόλη που συγκεντρώνει πάνω από 150 ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία.

6 Λόγοι για να επισκεφτείτε τη Λετονία!

Ο καθεδρικός της Ρίγα αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στην Βαλτική και κατασκευάστηκε το 1211 από τον επίσκοπο Αλβέρτο της Ρίγας.

Διαβάστε ακόμα:  Οι πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης στο TikTok

Εκεί στεγάζεται και το μουσείο ιστορίας της πόλης που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσεία στην Ευρώπη καθώς χρονολογείται από το 1773.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ρίγα Λετονία

Ρίγα / Λετονία

Διαφορά ώρας: –

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Ρίγα μέσω Βιέννης και 6 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης.

 Post Office Travel Money: Το πιο οικονομικό ταξίδι τα Χριστούγεννα είναι….

Ρίγα Λετονία

Ρίγα ΛετονίαΡίγα Λετονία

Τα 4 μέρη του κόσμου που παλιότερα δεν τα πλησίαζαν οι ταξιδιώτες!

Ρίγα Λετονία

Ρίγα Λετονία

πηγή:globalview.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ