Έχετε την ανάγκη να πηγαίνετε συνέχεια ταξίδια; Ε, λοιπόν, σύμφωνα με τους ψυχολόγους έχετε πρόβλημα… Η ανάγκη – και όχι η επιθυμία – να πηγαίνετε από το ένα ταξίδι στο άλλο, αποτελεί εθισμό και κάνει κακό στην υγεία σας! Οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για ένα νέο είδος εθισμού, που ονομάζεται «ταξιδομανία» ή αλλιώς «vagabond neurosis».

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδομανια

Η μανία να κάνει κανείς συνέχεια ταξίδια, μπορεί να οδηγήσει το θύμα σε μία παρορμητική ανάγκη να ταξιδεύει, χωρίς όμως να τον ενδιαφέρει το ίδιο το ταξίδι και οι εμπειρίες που θα λάβει από αυτό. Αυτοσκοπός γίνονται οι φωτογραφίες στα social media αλλά και η ανάγκη να ταξιδεύουν όσο περισσότερο γίνεται ώστε να βγαίνουν νικητές στον ιδιόμορφο «ανταγωνισμό» με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδια

Ο ταξιδιώτης μπαίνει στη διαδικασία να ανταγωνίζεται τους άλλους στον αριθμό των ταξιδιών, και έτσι, αποπροσανατολίζεται από τον πραγματικό στόχο που έχει η εμπειρία ενός ταξιδιού. Παράλληλα, οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι ένα ταξίδι μπορεί να σημαίνει ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση στο σπίτι ή στον εργασιακό χώρο ή γενικά στη ζωή του, και κάνοντας ένα ταξίδι, ξεφεύγει από την δύσκολη κατάσταση.

Τα 5 «κρυφά» σας ραντεβού στα πιο ρομαντικά μέρη του πλανήτη- Ανακαλύψτε τα και ανταλλάξτε όρκους αιώνιας αγάπης

Αυτό μπορεί αρχικά, να φαίνεται σαν λύση, όμως στα αλήθεια, φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και ο μόνος τρόπος να το «λύσει» είναι απλά να ξεφύγει τις λίγες μέρες που διαρκεί ένα ταξίδι. Ακόμη, ένας βασικός λόγος που κάποιος επιλέγει να κάνει ένα ταξίδι είναι η περιέργεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδια

Η περιέργεια δηλαδή να δει κάτι καινούργιο, να εξερευνήσει τον κόσμο και να δει μέρη που ποτέ ξανά δεν έχει αντικρίσει. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η περιέργεια αυτή υποδηλώνει έναν άνθρωπο που βαριέται εύκολα, είναι διαρκώς ανικανοποίητος και δεν χαίρεται την καθημερινότητά του. Σήμερα, πολλοί θυσιάζουν δουλειές, χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ακόμα και την ίδια τους την ασφάλεια, για να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο.

Top 10 των καλύτερων πόλεων στην Ευρώπη

Ένα χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι και τη χώρα, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα δεις την καθημερινότητά σου, με άλλη ματιά. Πρέπει φαίνεται να μάθουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους, καθώς τα ταξίδια είναι απλά «διαλείμματα» από τη ρουτίνα, και όχι η ίδια η ζωή…

πηγή: frapress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ