Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΘα δεχόσασταν την πρόκληση αυτού του ιταλικού εστιατορίου;

Θα δεχόσασταν την πρόκληση αυτού του ιταλικού εστιατορίου;

Ένα ιταλικό εστιατόριο επιλύει μια σύγχρονη κρίση… Διαπραγματεύεστε το κινητό σας για να έχετε ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί; Ένα εστιατόριο στη Βερόνα της Ιταλίας αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο πρόβλημα με έναν ωραίο και ευφάνταστο τρόπο.

Έχετε βρεθεί σε παρέα που το άτομο που έχετε απέναντί ​​σας (ή μπορεί και περισσότερα άτομα) είτε είναι συνεχώς στο smartphone του, είτε τοποθετεί τη συσκευή του στο τραπέζι δίπλα στο ποτήρι του, σταματώντας κάθε λίγο και λιγάκι κάθε συνομιλία γιατί στο κινητό έχει… ειδοποίηση;

- Advertisement -

Ενοχλητικό, δεν είναι; Λοιπόν, ένα εστιατόριο στην Ιταλία βρήκε λύση! Οι πελάτες στο εστιατόριο Al Condominio στη Βερόνα μπορούν να έχουν ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί – εάν αφήσουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Σωστά διαβάσατε. Αν “απαρνηθούν” προσωρινά την τεχνολογία, ένα ωραίο μπουκάλι κρασί είναι δικό τους, δωρεάν.

Ο Angelo Lella, ιδιοκτήτης του Al Condominio, άνοιξε το εστιατόριο στη βόρεια ιταλική πόλη μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Είπε ότι ήθελε να χαρακτηρίσει το εστιατόριο ως «διαφορετικό από τα άλλα» και αποφάσισε να ρωτήσει τους πελάτες αν ήταν πρόθυμοι να αφήσουν τα smartphone τους στην πόρτα…

Τα τηλέφωνα είναι κλειδωμένα.Δείχνοντας το κλειδί στον σερβιτόρο, εκείνος φέρνει ένα μπουκάλι κρασί. Το τηλέφωνο επιστρέφεται μόλις τελειώσει το γεύμα.

«Επιλέξαμε αυτή τη μορφή – οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να “απαρνηθούν” για λίγο την τεχνολογία απολαμβάνοντας μια ευχάριστη στιγμή μαζί», είπε, σύμφωνα με τον The Guardian. «Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα – δεν χρειάζεται να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό… Έτσι έχουν την ευκαιρία να το αφήσουν στην άκρη και να πιουν λίγο καλό κρασί».

Και η πρωτοβουλία λειτουργεί, σύμφωνα με τη Lella, η οποία ισχυρίζεται ότι το 90% των πελατών έχουν επιλέξει να αφήσουν κλειδωμένες τις συσκευές τους με αντάλλαγμα ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί.

«Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να το αγκαλιάζουν – μιλούν μεταξύ τους αντί να βλέπουν φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους», είπε.

Δεν σταματά εκεί όμως.

Το Al Condominio έχει άλλη μια πρόκληση. Εάν ένας πελάτης γράψει μια θετική κριτική και την τοποθετήσει σε ένα κουτί καθώς φεύγει, μπαίνει σε έναν άτυπο διαγωνισμό καθώς επιλέγεται η πιο ωραία κριτική και στη συνέχεια ο πελάτης που την έχει γράψει προσκαλείται στο εστιατόριο για ένα δωρεάν γεύμα.

Εσείς, θα δεχόσασταν την πρόκληση…;

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,173 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ