Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
21.4 C
Athens

The Caravan: A new age bed & breakfast

Σε ένα ήσυχο στενό, «κρυµµένο» πίσω από το Χαµζά Μπέη Τζαµί (Αλκαζάρ) συναντάµε το “The Caravan”, έναν σύγχρονο ξενώνα µε µια διαφορετική αισθητική που παντρεύει ιδέες, τάσεις και µια νέα αντίληψη στον χώρο της φιλοξενίας!

H τοποθεσία

Βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, 2 λεπτά από την πλατεία Αριστοτέλους και τον παλµό της νυχτερινής ζωής της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ησυχία και την αίσθηση της γειτονιάς.

Η φιλοσοφία

Με µόττο «η φιλοξενία είναι οι άνθρωποι»και µε έµπνευση τα road trips στην Ευρώπη, 3 φίλοι έκαναν το όνειρό τους πραγµατικότητα και δηµιούργησαν έναν σύγχρονο ξενώνα ταξιδευτών που έχει ως στόχο να µυήσει τον επισκέπτη στην κουλτούρα της πόλης.

- Advertisement -

Το κτήριο & η ιστορία

Στεγασµένο σε ένα αρχιτεκτόνηµα µε µακρά ιστορία (ήταν πανδοχείο τον 15ο αι.), το κτήριο ανακαινίστηκε µε απόλυτο σεβασµό όµως στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά του, καθώς κύριος στόχος ήταν η δηµιουργία ενός συνδέσµου µε το παρελθόν και την παράδοση της πόλης.

Τα δωµάτια

Τα µόλις 13 δωµάτια 6 τύπων (συµπεριλαµβανοµένων και 2 σουιτών), εντελώς διαφορετικά µεταξύ τους, είναι µοναδικά διακοσµηµένα µε ένα blend µοντέρνων στοιχείων και παλαιών τάσεων αισθητικής. Αναπαλαιωµένα έπιπλα, customized αντικείµενα και graphic art συνθέτουν έναν οικείο και ταυτόχρονα άρτιο αισθητικά περιβάλλον.

The Caravan Cafe

Ένας υπέροχος χώρος φιλοξενίας που σερβίρει όλη µέρα ποιοτικά ροφήµατα και σνακς, ενώ ιδιαίτερη µνεία πρέπει να γίνει στο λαχταριστό handmade σπιτικό πρωινό, µε µαρµελάδες “της µαµάς”! (07:30-10:30)

Το interactive Lobby

Η φιλοσοφία του ανοιχτού στο κοινό concept lobby είναι να µυήσει ταξιδιώτες και locals στα «κοινά» της πόλης. Στον χώρο γίνονται events ενώ δίνεται δωρεάν για workshops και meetings (08:00-22:00).

To know

Στην γειτονιά των καραβανιών και των ταξιδευτών της Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο καραβάνι ξεκίνησε το ταξίδι του στη φιλοξενία, σχεδόν 2,5 χρόνια πριν. Με εξαιρετικές κριτικές και διακρίσεις, (2017&2018), είναι ανάµεσα στα 25 καλύτερα B&B και ξενώνες της Ελλάδας συνεχίζοντας την road trip πορεία του, ενώ, από την πρώτη στιγµή µέχρι και σήµερα, η βαθµολογία τον επισκεπτών του, αγγίζει το απόλυτο 10 µε εκατοντάδες όµορφα σχόλια!

the caravan

the caravan
the caravan

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το περιοδικό!

Info

Από €70-150

Ρέµπελου 1, Τ. 2313 062780, www.thecaravan.grΤελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,459 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ