Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΘεαματική πεζογέφυρα «επιπλέει» πάνω από καταρράκτη στη Νορβηγία!

Θεαματική πεζογέφυρα «επιπλέει» πάνω από καταρράκτη στη Νορβηγία!

Μια θεαματική πεζογέφυρα «επιπλέει» πάνω από καταρράκτη στη Νορβηγία, και πιο συγκεκριμένα από τον πανέμορφο Voringsfossen, προσφέροντας στον επισκέπτη υπέροχη θέα στο τοπίο. Πρόκειται για ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο κοντά στο Eifjord, στη δυτική Νορβηγία.

Το έργο, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Carl-Viggo Holmebakk, χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί. Τώρα είναι τελικά έτοιμο για τους τολμηρούς επισκέπτες που είναι πρόθυμοι να διασχίσουν τα 99 σκαλιά της θεαματικής πεζογέφυρας του καταρράκτη στη Νορβηγία, που συνδέουν τις δύο πλευρές της εκπληκτικής κοιλάδας Mabodalen, με αντάλλαγμα μια απαράμιλλη θέα στα νερά του Voringsfossen!

- Advertisement -
Πεζογέφυρα πάνω από νορβηγικό καταρράκτη
Η πεζογέφυρα μπορεί να προκαλεί φόβο για να την διαβεί κάποιος αλλά προσφέρει μια μοναδική θέαση στο φυσικό τοπίο της κοιλάδας.

Η γέφυρα αποτελεί σημαντικό επίτευγμα της αρχιτεκτονικής και είναι μόνο μία από τις κατασκευές που δημιουργήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τον καταρράκτη με στόχο να γίνει το σημείο ακόμα πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες. Ολόκληρο το έργο, το οποίο περιλαμβάνει πλατφόρμες θέασης και μονοπάτια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

«Η θεαματική πεζογέφυρα πάνω από καταρράκτη στη Νορβηγία είναι, φυσικά, η καρδιά του έργου, που συνδέει τις δύο πλευρές του ποταμού και τον καταρράκτη», λέει ο Hοlmebakk στο CNN Travel. Ο Hοlmebakk και η ομάδα του ήθελαν ο σχεδιασμός να συγχωνεύει ομαλά το φυσικό τοπίο με την τεχνητή κατασκευή, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βλάψουν το περιβάλλον.

πεζογέφυρα σε καταρράκτη στη Νορβηγία
Η ολοκλήρωση της κατασκευής της πήρε σχεδόν 15 χρόνια!

Η πεζογέφυρα μοιάζει να «επιπλέει» στο κενό και η πρόκληση της κατασκευής ήταν μεγάλη, καθώς για την περάτωση του έργου χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα και ορειβάτες! Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν το 2015 αλλά επειδή ο ποταμός Vοringsfossen βρίσκεται στα βουνά, οι εργασίες μπορούσαν να προχωρούν μόνο κατά τη διάρκεια της σύντομης θερινής περιόδου.

Κατά την ολοκλήρωση η θεαματική πεζογέφυρα του καταρράκτη στη Νορβηγία προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, ενώ όσοι μπήκαν στη διαδικασία να περπατήσουν το μονοπάτι, δήλωσαν ότι απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία, αν και λίγο τρομακτική με τόσο μεγάλο ύψος κάτω από τα πόδια τους! Σε κάθε περίπτωση η θέαση του τοπίου είναι το λιγότερο μοναδική, έτσι όπως απλώνεται ολόγυρα το καταπράσινο φυσικό τοπίο και τα ογκώδη βράχια.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ