Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΘερμοκρασία - ρεκόρ στο Ιράν: 66,7 βαθμοί Κελσίου στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης

Θερμοκρασία – ρεκόρ στο Ιράν: 66,7 βαθμοί Κελσίου στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης

Mπορεί η Κοιλάδα του Θανάτου να έχει το όνομα, αλλά μια περιοχή στο Ιράν έχει την κάθε άλλο παρά επίζηλη χάρη, καθώς η θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία προξένησαν συνθήκες που απειλούν την ανθρώπινη ζωή. «Αισθητή θερμοκρασία» 66,7 βαθμών Κελσίου σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Περσικού Κόλπου με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι μια τέτοια θερμοκρασία είναι πολύ πιο πάνω απ’ ότι είναι σε θέση να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ δυσφορίας, που υπολογίζεται σε 152 βαθμούς της ειδικής κλίμακας η οποία λαμβάνει υπόψιν της τον αντίκτυπο της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον ανθρώπινο οργανισμό (heat index) και καταγράφηκε σε αεροδρόμιο του Ιράν, όπως αναφέρουν οι New York Times.

- Advertisement -

Το θερμόμετρο ανέβηκε στους 40 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι όμως μόνο η υψηλή θερμοκρασία που καθιστά αβίωτες τις συνθήκες όπως καταγράφηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Περσικού Κόλπου, στο Ιράν – είναι και το υψηλό ποσοστό υγρασίας που κάνει επικίνδυνη την παραμονή ανθρώπου στην περιοχή. Τα μετεωρολογικά στοιχεία στο αεροδρόμιο έδειξαν ότι το ποσοστό υγρασίας ανήλθε στο 65%.

Αυτά συμβάλλουν στην αίσθηση για το ανθρώπινο σώμα μιας ζέστης 152 βαθμών της κλίμακας Φαρενάιτ, ή 66,7 βαθμών της κλίμακας Κελσίου.

Η θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία καταγράφηκε στο Ιράν την περασμένη Κυριακή, ώρα 12.30 το μεσημέρι τοπική, και είναι πολύ πιο πάνω από τις συνθήκες που κατά τους επιστήμονες είναι σε θέση να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στις δυτικές ΗΠΑ, το θερμόμετρο έφτασε έως τους 56 βαθμούς, κι ενώ σχεδόν ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο της Γης υποφέρει από τις άμεσες συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ