Η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε ένα δράμα στον αέρα καθώς μια έντονη καταιγίδα ανάγκασε το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε για το Ιωβηλαίο να μην μπορεί να προσγειωθεί στο Λονδίνο και να κάνει κύκλους πάνω από την πρωτεύουσα για 15 λεπτά.
Η βασίλισσα έμεινε στον αέρα για 15 λεπτά αφού το ιδιωτικό της τζετ αναγκάστηκε να ματαιώσει την προσγείωσή του λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Το 13θέσιο τζετ της επιχείρησε να προσγειωθεί στο RAF Northolt, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, γύρω στις 14.30, από το Αμπερντίν.
Κατέβηκε στην προσγείωση αλλά ο πιλότος τράβηξε το αεροσκάφος πίσω λόγω καταιγίδας και χαλαζόπτωσης
Η Βασίλισσα επέστρεφε από το Balmoral, όπου έμεινε για πέντε νύχτες πριν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της

Η βασίλισσα βρισκόταν στο δράμα στον αέρα χθες καθώς μια καταιγίδα ανάγκασε το ιδιωτικό της τζετ να ματαιώσει την προσγείωσή του στο Λονδίνο και να κάνει κύκλους πάνω από την πρωτεύουσα για 15 λεπτά.

Το 13θέσιο τζετ της επιχείρησε να προσγειωθεί στο RAF Northolt, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, πριν ο πιλότος τραβήξει το αεροπλάνο πίσω στον αέρα και αρχίσει να κάνει κύκλους στην περιοχή.
Καθώς ο καιρός άνοιξε, ο πιλότος έκανε μια δεύτερη, επιτυχημένη προσγείωση.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η πτήση της Βασίλισσας επηρεάστηκε από την κακοκαιρία αλλά είπε ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια της μονάρχη.

«Σε συνθήκες όπως αυτή δεν παίρνετε κανένα ρίσκο και ήταν σωστό να ματαιώσετε την προσγείωση κατά τη διάρκεια κεραυνών», είπε ένας μια πηγή στη The Sun.

Η βασίλισσα οδηγήθηκε από το Craigowan Lodge του σκωτσέζικου κτήματος στο αεροδρόμιο, όπου επιβιβάστηκε στο τζετ μήκους 86 ποδιών.

Επρόκειτο να προσγειωθεί μιάμιση ώρα αργότερα στο RAF Northolt, αλλά αντ’ αυτού έκανε κύκλους πάνω από την πόλη για 15 λεπτά, καθώς προχωρούσε η καταιγίδα, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων.

Μετά από μια ασφαλή προσγείωση, η μονάρχης εθεάθη να επιστρέφει στο Windsor, έχοντας στο πλευρό της το αγαπημένο της corgi, καθώς ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ