Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
24 C
Athens
Αρχική Travel News Τι δουλειά έχει η Αστυπάλαια στις… Βρυξέλλες; Υπομονή ως το επόμενο Σάββατο...

Τι δουλειά έχει η Αστυπάλαια στις… Βρυξέλλες; Υπομονή ως το επόμενο Σάββατο (6/5)

58
Tην μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια θα καλωσορίσει στις 6 Μαΐου η Ευρώπη στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες για την Ημέρα της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αστυπάλαιας, αντιπροσωπεία του θα παρίσταται στις εκδηλώσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Το βίντεο με τον ελληνικό ουρανό που σάρωσε σε χολιγουντιανά βραβεία!

Σύμφωνα με τον μύθο, η Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήσαν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά τους προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου. Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντας την στην Κρήτη. Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγους.

Από τότε, η Αστυπάλαια λούζεται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, με λευκά σπιτάκια στη ράχη της και ένα βενετσιάνικο κάστρο για στέμμα. Στις 6 Μαΐου 2017 (ώρες 10:00 – 18:00), οι αδελφές θα ανταμώσουν και θα υποδεχθούν τους Ευρωπαίους πολίτες στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο αίθριο του JUSTUS LIPSIUS.

Θαυμάστε το ωραιότερο αξιοθέατο των Δωδεκανήσων.

Η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Καμπούρη Μαρία και η Χρυσοχού Βιργινία, μέλος της Τουριστικής επιτροπής του δήμου, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ