Διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για την τάση στον καφέ που σαρώνει στην Αμερική και κατακτά σιγά σιγά και την Ευρώπη.OΔεκέμβρης έφθασε και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: Καιρός για κρύα ροφήματα! Ναι, σωστά διάβασες. 

Σε ο,τι αφορά πολλούς λάτρεις του καφέ και τα εμπορικά καταστήματα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την εποχή του κρύου ζυθοποιού, τον αποκαλούμενο Cold brew: αυτή η απαλή ζύμωση γίνεται με βασική προϋπόθεση τον χρόνο.

Στα Εταιρικά

Η Nestle απέκτησε πρόσφατα την κορυφαία αμερικανική μάρκα οικολογικής ψυχρής παρασκευής, Chameleon που σηματοδοτεί ότι βασικός της στόχος είναι η βελτίωση τόσο ποιοτικά όσο και γευστικά των ροφημάτων της. Η Nestle αγόρασε επίσης ένα μερίδιο 425 εκατομμυρίων δολαρίων στο Blue Bottle, το οποίο είναι γνωστό για τις χάρτινες συσκευασίες της, φτιαγμένες από πικραλίδα. Σύμφωνα με την BevNET, η «κρύα» παρασκευή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία στην επιχείρηση, με βιομηχανίες εξειδίκευσης όπως το Stumptown, το Blue Bottle και το La Colombe που αγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς με την Starbucks και τη Gold Peak της Coca-Cola.

Τα νούμερα που πρέπει να γνωρίζετε

580%: Αύξηση των πωλήσεων το 2011-2016

$3.25: Μέσο κόστος του κρύου παρασκευάσματος στο Starbucks, έναντι 2,65 δολαρίων για τον κανονικό παγωμένο καφέ

$0.62: Αξία του αλεσμένου καφέ σε κάθε ποτήρι παγωμένης ποσότητας, σε σχέση με 0.35$ ζεστού καφέ.

200-400: Ημερήσια αύξηση των εσόδων στα καφεκοπτεία κατά την “εποχή του παγωμένου καφέ”

105 δισ.: Η ετήσια ποσότητα καφέ που καταναλώθηκε στις Η.Π.Α

$38.1εκ.: Έτοιμες πωλήσεις “παγωμένου καφέ”

 

Το «μυστικό» ταβερνείο του Ψυρρή που τρως με 3,5 ευρώ

Cold Brew

Είναι απλώς ένας ακόμη ακριβός καφές;

Αμφιλεγόμενο. Όταν αναφέρεται κανείς στο cold brew εστιάζει σε ολόκληρη την διαδικασία ζυθοποιίας. Η διαδικασία απαιτεί ένα βασικό συστατικό που δεν εντοπίζεται εύκολα σ’ ένα κοινό καφεκοπτείο. Την μεσολάβηση ενός τεράστιου χρονικού διαστήματος, 12 με 24 ωρών, για την εκχύλιση των κόκκων καφέ σε παγωμένο νερό.

Στην επιχείρηση των ροφημάτων, ο χρόνος είναι χρήμα και γι ‘αυτό τείνει να είναι ακριβότερος στα καφέ μενού από τον κανονικό παγωμένο καφέ, ο οποίος παράγεται ζεστός και στη συνέχεια ψύχεται. Και παρόλο που το ποτό που προκύπτει συνήθως σερβίρεται πάνω από τον πάγο, μπορείτε πραγματικά να προσθέσετε ζεστό νερό σε αυτό για ένα ζεστό ρόφημα.

Ποδήλατο, αερόστατο ή αυτοκίνητο; 4+1 τρόποι για να γυρίσετε την Ευρώπη αλλιώς!

Τι αλλάζει με το παγωμένο νερό;

Αυτό που προσδίδει στον καφέ το μοναδικό του άρωμα και την αξεπέραστη γεύση είναι τα έλαια, τα οξέα και τα μόρια,τα οποία η επιστημονική κοινότητα αποκαλεί διαλύτες.

Όταν αυτοί οι διαλύτες εκχυλίζονται σε νερό, μπορούν να παράγουν μια ποικιλία γεύσεων ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, το χρόνο παρασκευής και το ρΗ του ίδιου του νερού. Σύμφωνα με το ιστολόγιο της UCLA για την επιστήμη και την τροφή, «τα συστατικά του καφέ διαλύονται καλύτερα σε μια βέλτιστη θερμοκρασία 195-205 ° F», παράγοντας ισχυρά αρώματα. Το μειονέκτημα για τη ζύμωση σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ότι τα έλαια στα διαλύματα καφέ μπορούν να οξειδώσουν πιο γρήγορα, προκαλώντας μια ξινή γεύση στον καφέ και τα οξέα αλλοιώνονται, προσδίδοντας του μια πικρή γεύση αντίστοιχα.

Σημαντικές Ημερομηνίες

1600: Οι Ολλανδοί εισάγουν στην Ιαπωνία καφέ

1600: Ο καφές τύπου Κιότο εξελίσσεται από την ιαπωνική παράδοση των τσαγιού ψυχρής παρασκευής

1837: Γάλλοι στρατιώτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο του φρουρίου Mazagran στο Αλγέρι. Με την επιστροφή τους στην Ευρώπη, διαδίδουν έναν τύπο καφέ από συμπυκνωμένο παρασκεύασμα αναμεμειγμένο με κρύο νερό.

1847: Επιστημονικές αμερικανικές εκθέσεις από το Περού με θέμα “Η ουσία του καφέ”

1850: Η ιστορία του καφέ του βρετανικού συγγραφέα William Law περιλαμβάνει μια περιγραφή παρασκευής παγωμένου καφέ με τον τρόπο του Ναπολέοντα.

1969: Η ιαπωνική εταιρεία Ueshima Coffee Co. εγκαινιάζει το πρώτο κρύο προϊόν καφέ στον κόσμο που είναι έτοιμο για κατανάλωση. Το προϊόν υιοθετήθηκε ευρέως μετά την εισαγωγή του στην παγκόσμια εκθεσιακή εκδήλωση του 1970 στην Οζάκα

2015: Η Starbucks εγκαινιάζει το Cold Brew σε εθνικό επίπεδο

cold-brew

Cold brew: Οι Συσκευές

Yπάρχει ένα ευρύ φάσμα μεθόδων για την παρασκευή  καφέ, από μια προσεκτικά χρονομετρημένη εκχύλιση μέχρι την επιπόλαια δοσολογία ενός ηλικιωμένου κυρίου.

Filtron: Το «αρχικό σύστημα παρασκευής καφέ κρύου νερού» χρησιμοποιεί δύο φίλτρα, από χαρτί και μάλλινο και ένα πλαστικό δοχείο καφέ.

Η «θρυλική» μπουγάτσα του Ιορδάνη!Είναι χειροποίητη και αποτελεί ‘παράδοση’ 4 γενεών!

Στυλ τύπου Κιότο: Κυριολεκτικά το σύστημα αυτό παράγει καφέ με μία σταγόνα κάθε φορά. Ένα σύνολο  σωλήνων παρέχει σταγόνα σταγόνα το νερό με αργή πτώση πάνω από την επιφάνεια του καφέ για να παρασκευάσει ένα ανώτερης ποιότητας  (και πολύ πιο ακριβό) φλιτζάνι cold brew.

Nitro: Κι όμως δεν είναι μπύρα, αλλά κρύο ρόφημα καφέ που εγχύεται με άζωτο. Το ποτό που προκύπτει έχει μια ανθρακούχα, κρεμώδης υφή, παρόμοια με τη μπύρα Guinness.

Toddy: Ένα πρωτοποριακό ζυθοποιείο καφέ που χρησιμοποιείται τόσο από τους λιανοπωλητές όσο και από τους λάτρεις του καφέ ήδη από το 1964. Το σύστημα βασίζεται σε ένα στυλ καφέ που ο εφευρέτης Todd Simpson ανακάλυψε στα ταξίδια του στο Περού.

DIY: Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε χωρίς μηχάνημα, απλά με την άλεση των κόκκων, το μούσκεμα και την συμπίεση τους.. Η απλότητα της συνταγής Food52 χωρίς επιπλέον ταχύτητα ή φασαρία την καθιστά αρκετά αρεστή. .

Μια μικρή παρατήρηση! Όταν προσθέτετε την κρέμα στον καφέ, για ένα χωριστό δευτερόλεπτο επιπλέει.

πηγή:popaganda.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ