Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
21.1 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΤι πίνουν οι περισσότεροι όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο και γιατί;

Τι πίνουν οι περισσότεροι όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο και γιατί;

Η επιστήμη απαντά στο γιατί ο κόσμος προτιμά ένα συγκεκριμένο ποτό κατά την διάρκεια της πτήσης. Κι να νομίζετε ότι πρόκειται για αναψυκτικό ή αλκοολούχο ποτό, μάλλον θα εκπλαγείτε… Η χρήση του συγκεκριμένου ποτού, είναι συνηθισμένη στα…μακαρόνια, μιας και το ρόφημα αυτό είναι ο χυμός τομάτας.

Στο συμπέρασμα ότι εδώ και πολλές δεκαετίες ο κόσμος προτιμά να πίνει tomato juice στα 30.000 πόδια έκανε η Lufthansa που σερβίρει περίπου 1,7 εκατ. λίτρα τον χρόνο στους επιβάτες της.
Στα 30.000 πόδια η πίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα το αίμα μας να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο, πράγμα που επιδρά στη γεύση και στην οσμή. Οι ρινικές κοιλότητες βουλώνουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τη γεύση φαγητών και ποτών. Παράλληλα, τα επίπεδα υγρασίας μέσα στην καμπίνα είναι γύρω στο 10-15%, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται στόμα και μύτη και να αισθανόμαστε πιο διψασμένοι. Ο χυμός ντομάτας είναι και χορταστικός και δροσιστικός και κάποιοι λένε ότι βοηθά και στη ναυτία που μπορεί να νοιώσει κάποιος μέσα στο αεροπλάνο και να τον ανακουφίσει!

- Advertisement -

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,454 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ