Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
27.3 C
Athens
ΑρχικήΚαιρόςΤι «προβλέπουν» τα Μερομήνια για τον Απρίλιο και με τι καιρό θα...

Τι «προβλέπουν» τα Μερομήνια για τον Απρίλιο και με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Τα Ημερομήνια, ή απλά μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές.

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ

- Advertisement -

Τωρα που μόλις μπήκαμε στον Απρίλιο και σε σχεδόν ένα μήνα είναι Πάσχα (5/5/2024), τι μας επιφυλάσσει ο καιρός με βάση τα Μερομήνια; Σύμφωνα με όσα «προβλέπουν», ο Απρίλιος θα ξεκινήσει με δύσκολο καιρό και σταδιακά θα βελτιώνεται ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές. Από την άλλη, ο Μάιος θα ξεκινήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα έχουν κάθοδο στη συνέχεια και στο τέλος του μήνα πιθανόν να έχουμε τοπικές μπόρες.

ο καιρός το Πάσχα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο μήνας, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

ΜΑΙΟΣ 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ότι το Πάσχα θα θυμίσει κάπως καλοκαίρι, οπότε και θα είναι μια ιδανική περίοδος- τουλάχιστον από άποψη καιρού- για όσους έχουν πλάνα να ταξιδέψουν και να περάσουν τις ημέρες αυτές στην ελληνική ύπαιθρο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,395 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ