Τι θα συμβεί στην καταπράσινη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας;
- Advertisement -

Τι θα συμβεί άραγε στην καταπράσινη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας;

Η καταπράσινη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που εντάσει στο πολεοδομικό της σχέδιο κατοικίες από τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Αν κρίνει κανείς από το video, που «κυκλοφορεί» ήδη στο διαδίκτυο, επρόκειτο για μια ιδέα ιδιαίτερη και πρωτότυπη. Μαι ιδέα που είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Η σχεδιαστική σύλληψη βασίζεται σε αλλοπρόσαλλα μπλοκ σε ένα πράσινο τοπίο. Και το ακανόνιστο σχήμα των κατοικιών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του τρισδιάστατου εκτυπωτή να «τυπώσει» σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα.

Μενετές: Το όμορφο χωριό της Καρπάθου

Αξίζει να σημειωθεί πως, το 2017

Στην μικρή πόλη Γκέμερτ στη νοτιοανατολική Ολλανδία άνοιξε η πρώτη στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένη γέφυρα που μπορούν να τη διασχίσουν πεζοί, ποδήλατα αλλά και οχήματα.
Έργο μηχανικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν και, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρειάσθηκε περίπου τρεις μήνες για να εκτυπωθεί και να τοποθετηθεί, ενώ η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της είναι τουλάχιστον 30 χρόνια.

Καιρός 3/9: Υψηλή θερμοκρασία και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Αν ΝΑΙ…τότε διαβάστε αυτό

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην μικρή πόλη Γκέμερτ

Να σημειωθεί πως το χωριό βρίσκεται στη Ν.Ολλανδία, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βέλγιο. Είναι η 5η κατά σειρά πληθυσμού πόλη της Ολλανδίας.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ