Μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ετοιμαστείτε να τα υποδεχτείτε και να τα απολαύσετε χωρίς άγχος. Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα Χριστούγεννα αλλά μαζί με τις χαρούμενες στιγμές έρχεται και το άγχος. Τι δώρα πρέπει να πάρετε για συγγενείς και φίλους; Θα πετύχει το φαγητό για το τραπέζι που ετοιμάζετε; Θα σας φτάσουν τα χρήματα για να κάνετε όλα όσα θέλετε; Δείτε πως θα περάσετε αυτές τις γιορτές με μηδέν στρες.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε όσα δεν πρέπει να κάνετε φέτος τις γιορτές για να κυλήσουν ήρεμα και χωρίς άγχος!

Μειώστε τη λίστα των δώρων σας 

Μην παίρνετε δώρα σε όλους αν σας αγχώνει η διαδικασία. Φτιάξτε μερικά μελομακάρονα παραπάνω, χωρίστε τα σε όμορφα κουτάκια και κάντε τα δώρο σε φίλους και συγγενείς. Θα εκτιμήσουν πολύ τη χειρονομία σας. Αν, όμως, επιθυμείτε να πάρετε οπωσδήποτε δώρο σε κάποια συγκεκριμένα άτομα κάντε μία επίσκεψη στο λογαριασμό τους σε facebook και instagram. Από εκεί μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες για το τι θα ήθελαν για δώρο. Από την άλλη μεριά τα παιδιά είναι εύκολα στα δώρα καθώς το μόνο που θέλουν είναι παιχνίδια.

 

Μην κάνετε σχολαστικό καθαρισμό του σπιτιού

Αφήστε τον καθαρισμό του χαλιού και των πατζουριών για μετά τις γιορτές. Δεν χρειάζεται να έχετε στο νου σας και αυτό το θέμα. Κάντε μερικές βασικές δουλειές (σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και καθάρισμα κουζίνας και μπάνιου) και είστε έτοιμοι. Για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές με απόλυτα φυσικό τρόπο, δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Τηλεφωνήστε αντί να στέλνετε κάρτες 

Αντί να στέλνετε ευχαριστήριες κάρτες σε όλους, πάρτε τους ένα τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήμα.

Στολίστε το background

Αντί να στολίσετε όλο το σπίτι και να αφιερώσετε άπειρο χρόνο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, φροντίστε να στολίσετε την εξώπορτα με ένα όμορφο στεφάνι και μερικά φωτάκια και βάλτε μερικά μικρά δεντράκια σε κάποια από τα τραπεζάκια του σπιτιού. Τέλος, μπορείτε να γεμίσετε και μερικά βαζάκια με λαμπάκια και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έτσι, θα φαίνεται όλο το σπίτι διακοσμημένο χωρίς στην ουσία να έχετε κάνει πολλά πράγματα.

Μείνετε σπίτι 

Αν δεν έχετε να πάτε σε κάποιο χωριό όπου πραγματικά θα χαλαρώσετε, καλύτερα να μείνετε σπίτι. Καθίστε σπίτι, ανάψτε το τζάκι, φτιάξτε και ένα ζεστό ρόφημα για εσάς και την οικογένειά σας και ευχαριστηθείτε μερικές ήρεμες και χαλαρές οικογενειακές στιγμές. Προς θεού μη γίνετε ερημίτες, αλλά μην περάσετε και όλες τις γιορτές από υποχρέωση σε υποχρέωση και από έξοδο σε έξοδο. Κρατήστε και λίγο για τον εαυτό σας.

Πηγή: www.spirossoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ