Η Τίτη Βελοπούλου βρέθηκε στο φημισμένο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό και μας στέλνει μοναδικές φωτογραφίες! 

titi-profile📸Titi Velopoulou (#idiscover.gr)  instagram

“Έχω επισκεφθεί μοναστήρια στην Ελλάδα, αλλά αυτό της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας πραγματικά είναι από αυτά που σε κάνει να βλέπεις το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης… σε κάνει να αισθάνεσαι πιο κοντά στο Θεό..
Σαν κατάλευκο περιστέρι που “ξαποσταίνει” για λίγο, το Μοναστήρι φωλιασμένο σε ένα κακοτράχαλο τοπίο απίστευτης ομορφιάς και αγριάδας μοιάζει απόκοσμο… έτσι όπως φαίνεται σαν “ζωγραφισμένο” πάνω στον απόκρημνο βράχο!
Η ανδρική Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, ένα από τα παλαιότερα της χώρας, στη νότια και απόκρημνη ακτή της Αμοργού (2χλμ από τη Χώρα) , είναι ορατή μόνον από το πέλαγος, που απλώνεται απέραντο κάτω από τα βράχια…
Είτε βρίσκεστε στην Αμοργό για διακοπές, είτε σε κάποιο κοντινό νησί αξίζει να το επισκεφθείτε! Από τα Κατάπολα (το ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού) απέχει γύρω στα 15′, ενώ από το parking θα χρειαστεί να διανύσετε ένα ανηφορικό μονοπάτι με πολλά -γύρω στα 300- λιθόστρωτα σκαλοπάτια και θέα το απέραντο Γαλάζιο…
Όταν πλέον έφτασα εκεί, με κυρίευσε μια απίστευη γαλήνη, αλλά και δέος μπροστά σε αυτό το μοναδικό μνημείο…
Στενές πέτρινες σκάλες οδηγούν στους 8 ορόφους του. Αφότου προσκύνησα την εικόνα της Παναγίας, με κέρασαν ψημένη αμοργιανή ρακή φτιαγμένη από τον ηγούμενο και λουκούμι τριαντάφυλλο!
Με δέος κι έναν ελαφρύ ίλιγγο -δεν σας κρύβω- κοιτούσα από το ανοιχτό παράθυρο το απέραντο γαλάζιο και βυθίστηκα άθελά μου σε σκέψεις για τόσο όμορφη Χώρα έχουμε…”

Η Αμοργός είναι το νησί του απέραντου γαλάζιου,της γαλήνης και της διασκέδασης!(photos)

Διαβάστε ακόμα:  Ποιο ελληνικό νησί κυριαρχεί στα ξένα μέσα ενημέρωσης!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ