πλωτό νησί σκουπίδια
Ενημερώθηκε στις 17 Μαρτίου 2020, 17:15

Ένα Γάλλος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έκανε πραγματικότητα μία απίστευτη ιδέα, αφού δημιούργησε από μία μάζα από σκουπίδια ένα πλωτό νησί.

Η «τρελή ιδέα» του έγινε πραγματικότητα και πλέον είναι τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχείο, δύο πισίνες, μπαρ και πολλές βραδιές καραόκε.

Το όνομα του δημιουργού Έρικ Μπέκερ. Κατάφερε να το φτιάξει σε μικρό χρονικό διάστημα στην επιφάνεια της λίμνης στο Αμπιτζάν. Βρίσκεται στην ακτή Ελεφαντοστού και είναι η «οικονομική καρδιά» της.

Το «πλωτό νησί» από σκουπίδια είναι κατασκευασμένο πάνω σε μία πλατφόρμα από 70.000 πλαστικά μπουκάλια και άλλου τύπου απορρίμματα.

Το νησί περιλαμβάνει δύο μπάνγκαλοους, δύο μικρές πισίνες, ένα εστιατόριο, θάμνους, δέντρα και έναν διάδρομο που κατασκευάστηκε για να δώσει ώθηση στον οικοτουρισμό. Θέλει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για παρόμοια πρότζεκτ σε όλο τον πλανήτη.

Η άνοδος του τουρισμού στο νησί

Οι επισκέπτες για να φτάσουν στο νησί, πρέπει να πληρώσουν 25 δολάρια για να νοικιάσουν σκάφος για μία μέρα, το οποίο περιλαμβάνει ένα γεύμα και τα έξοδα μεταφοράς του. Η διανυκτέρευση θα σας κοστίσει 100 δολάρια.

Το πολύ ιδιαίτερο νησί έχει συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να προσελκύει πάνω από 100 πελάτες κάθε βδομάδα, άλλοι είναι περίεργοι για το κατασκεύασμα, άλλοι έρχονται για οικοτουρισμό και μέρος αυτών είναι και ντόπιοι.

Ο Μπέκερ σε δήλωση του τόνισε: «Το καλό μ’ αυτή την ιδέα είναι ότι παίρνουμε κάτι αρνητικό – μόλυνση από πλαστικά μπουκάλια – και το μετατρέπουμε σε κάτι θετικό. Μακάρι όλοι μας να κάναμε κάτι σε ατομικό επίπεδο»

Το αρχικό πλάνο ήταν η κατασκευή ενός καταμαράν από πλαστικά απορρίμματα. Ωστόσο, όταν είδε τη λίμνη στο Αμπιτζάν άλλαξε γνώμη και πούλησε σχεδόν όλη του την περιουσία για να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ο Μπέκερ κατάφερε και μάζεψε πολλά απορρίμματα επιπλέουν, από πλαστικά μπουκάλια μέχρι και σαγιονάρες, και τα ενσωμάτωσε στη κατασκευή του. Το πλωτό νησί, αν και μπορεί να μετακινηθεί, προς στιγμήν είναι αγκυροβολημένο.

Παράλληλα, συνδέεται με την ακτή με σωληνώσεις για να μεταφέρουν πόσιμο νερό, ενώ για τον ηλεκτρισμό φροντίζουν ηλιακά πάνελ και μία ηλεκτρογεννήτρια.

Το βάρος του νησιού είναι περίπου 200 τόνοι και είναι ιδανικό για να επιπλέει στα ήρεμα και ρηχά νερά της λίμνης. Από τα λίγα προβλήματα που έχει, είναι ότι τα απόβλητά του καταλήγουν, όπως και όλοι οι αποχετευτικοί αγωγοί του Αμπιτζάν, στη λίμνη. Παρ’όλα αυτά ο Μπέκερ μελετά τη χρήση νέας τεχνολογίας για να κομποστοποιήσει τα απορρίμματα και να λύσει το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο του KETKnbc:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ