Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
28.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤο Brexit προκαλεί ακυρώσεις πτήσεων από Βρετανία σε Κέρκυρα και άλλα Ιόνια...

Το Brexit προκαλεί ακυρώσεις πτήσεων από Βρετανία σε Κέρκυρα και άλλα Ιόνια νησιά

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους τουριστικούς κύκλους της Κέρκυρας και των Ιόνιων Νησιών, η ματαίωση πτήσεων charter από τη Βρετανία, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, αλλά και οργανισμοί handling εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η TUI ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει 200 τουριστικές πτήσεις προς όλο τον κόσμο, προγραμματισμένες εντός του Ιουνίου. Γνωστά αεροδρόμια όπως το Μάντσεστερ, από το οποίο ξεκινούν αρκετά charter, φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα ομαλής διαχείρισης των πτήσεων.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικές εξάλλου οι εικόνες που μεταδίδονται από αυτά, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται εξαιτίας ματαίωσης των πτήσεων τους. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν μεγάλες εταιρίες όπως η Εasy jet, ή εταιρείες handling όπως η Swiss port. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι πολύ μικρός ο αριθμός των πτήσεων που έχουν ήδη ματαιωθεί, κανείς όμως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί στην καρδιά του καλοκαιριού.

To πρόβλημα προσωπικού αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο Brexit και την αδυναμία αντικατάστασης των εργαζομένων από ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούσαν και την πλειοψηφία όσων απασχολούνταν και στον τουριστικό τομέα της Βρετανίας, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, Βασίλης Καλούδης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πηγή ertnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,397 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ