Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
23.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤο Χίθροου «μεγαλώνει» - Το διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου θα καλωσορίσει 11...

Το Χίθροου «μεγαλώνει» – Το διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου θα καλωσορίσει 11 νέα δρομολόγια αυτόν τον χειμώνα

Το αεροδρόμιο Χίθροου (Heathrow) θα ενισχύσει τον ρόλο του ως θεμελιώδης κόμβος αερομεταφορών αυτή την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Το αεροδρόμιο του Λονδίνου είναι το πιο συνδεδεμένο αεροδρόμιο στον κόσμο, με 239 προορισμούς σε 89 χώρες, καθιστώντας το σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο.

Το αεροδρόμιο επεκτείνει την ευρωπαϊκή του αγορά με νέα δρομολόγια προς το Σάλτσμπουργκ, το Friedrichshafen, τη Ρίγα, το Βελιγράδι, την Κολωνία και το Τορίνο, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε δημοφιλείς προορισμούς.
Το Χίθροου επεκτείνει επίσης την προσφορά του σε μεγάλες αποστάσεις με πτήσεις προς το Ασγκαμπάτ, το Ντουμπάι, τις Μαλδίβες, το Τερκς και Κέικος και τη Λίμα, εξυπηρετώντας ταξιδιώτες αναψυχής και ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις.

- Advertisement -


Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αυτόν τον επερχόμενο χειμώνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου να είναι το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού σας. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του Χίθροου θα έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, με το αεροδρόμιο να ονομάστηκε πρόσφατα το πιο συνδεδεμένο αεροδρόμιο στον κόσμο και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Με μια ήδη εντυπωσιακή προσφορά προορισμών σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Αυστραλία, το Heathrow θα υποδεχθεί 11 νέα δρομολόγια αυτό το χειμώνα.

Μια επισκόπηση του επερχόμενου χειμερινού προγράμματος του Λονδίνου

Χθες, 29 Οκτωβρίου, σηματοδότησε την έναρξη του Χειμερινού Προγράμματος του Διεθνούς Αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου για τη σεζόν 2023/2024.

Αυτόν τον επερχόμενο χειμώνα, το Χίθροου του Λονδίνου θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών όσον αφορά τους προορισμούς και τα δρομολόγια, με το αεροδρόμιο να εξυπηρετεί 239 προορισμούς σε 89 χώρες. Με ένα τόσο εντυπωσιακό χρονοδιάγραμμα, το Χίθροου είναι ο σημαντικότερος διεθνής κόμβος αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας τους πιο εξέχοντες διηπειρωτικούς προορισμούς. Το αεροδρόμιο Χίθροου ετοιμάζεται να ξεκινήσει το νέο χειμερινό πρόγραμμα με 11 νέα αεροπορικά δρομολόγια.

Αεροδρόμιο Heathrow

Νέες συμμετοχές για την ευρωπαϊκή αγορά

Στην ευρωπαϊκή αγορά, το Χίθροου θα κάνει προσθήκη έξι νέων δρομολογίων, με τη Lufthansa και την British Airways να επεκτείνουν το ευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων τους από το Λονδίνο.Η πρώην αεροπορική εταιρεία θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα μεταξύ του μεγαλύτερου αεροπορικού κόμβου του Ηνωμένου Βασιλείου και του αεροδρομίου του Σάλτσμπουργκ WA Mozart και μία φορά την εβδομάδα στο αεροδρόμιο Bodensee Friedrichshafen. Το Σάλτσμπουργκ είναι ο τρίτος προορισμός στην Αυστρία που εξυπηρετείται από το Χίθροου, μετά τη Βιέννη, και το Ίνσμπρουκ και το Φρίντριχσχαφεν θα είναι ο ένατος προορισμός στη Γερμανία που εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο, μετά το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ανόβερο, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ και τη Νυρεμβέργη. Και οι δύο πτήσεις θα εκτελούνται από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 30 Μαρτίου του επόμενου έτους και είναι καλά νέα για όσους αναζητούν χειμερινά σπορ, όπως σκι στις Άλπεις. Εκτός από την παροχή στους επιβάτες άνετη και premium πρόσβαση σε αυτούς τους δύο προορισμούς, αυτές οι απευθείας πτήσεις θα επιτρέψουν επίσης στους επιβάτες να επωφεληθούν από το εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων της Lufthansa για μικρότερες μεταφορές σε προορισμούς στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Οι άλλες ευρωπαϊκές προσθήκες στο χειμερινό πρόγραμμα του Χίθροου θα εκτελούνται από τον αερομεταφορέα σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Χίθροου. Η British Airways θα προσθέσει στο ήδη εκτεταμένο ευρωπαϊκό της δίκτυο από το Χίθροου με απευθείας πτήσεις προς Ρίγα, Βελιγράδι, Κολωνία και Τορίνο. Οι πτήσεις προς τη Ρίγα θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου. Θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ακολουθούμενη από την Κολωνία με 12 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 30 Οκτωβρίου, το Βελιγράδι με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 31 Οκτωβρίου και το Τορίνο στις 10 Δεκεμβρίου με δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα. Τρία δρομολόγια θα εκτελούνται όλο το χρόνο, με το Τορίνο να είναι το μοναδικό χειμερινό εποχικό δρομολόγιο.

Επέκταση της προσφοράς μεγάλων αποστάσεων

Το Χίθροου είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς κόμβους διηπειρωτικών αερομεταφορών στον κόσμο. Αυτόν τον χειμώνα, το αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχύσει τον ρόλο του επεκτείνοντας την εκτεταμένη προσφορά του για μεγάλες αποστάσεις.

Πρώτα και κύρια, η Turkmenistan Airlines θα επαναφέρει την απευθείας πτήση της προς την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ, στις 4 Νοεμβρίου. Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε τελευταία φορά το Χίθροου το 2019, αλλά αποχώρησε αφού της απαγορεύτηκε να πετάει από και προς προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν εκπλήρωσε τη σχετική Αεροπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Απαιτήσεις του Οργανισμού Ασφάλειας (EASA).Ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Χίθροου, η Virgin Atlantic , πρόσθεσε επίσης πολλούς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων από το αεροδρόμιο. Η Virgin Atlantic θα επαναφέρει την απευθείας πτήση της για Ντουμπάι στις 28 Οκτωβρίου. Η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες και προσφέρθηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2019. Η Virgin θα αυξήσει τη χωρητικότητα μεταξύ Ντουμπάι και Λονδίνου, του δεύτερου πιο δημοφιλούς προορισμού στο Λονδίνο, με πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2022. Θα συμπληρώσουν τις υπηρεσίες που εκτελούνται ήδη από την British Airways και την Emirates .

Επιπλέον, το Χίθροου θα ενισχύσει τον ρόλο του ως σημαντικός κόμβος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Για παράδειγμα, θα ξεκινήσει πτήσεις προς τις Μαλδίβες στις 22 Οκτωβρίου με τρεις εβδομαδιαίες συχνότητες. Επιπλέον, η Virgin Atlantic θα προσθέσει πτήσεις δύο εβδομάδων στο νησί Turks and Caicos της Καραϊβικής από τις 15 Νοεμβρίου. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες απευθύνονται σε ταξιδιώτες αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, θα επεκτείνει την παρουσία του στη Νότια Αμερική με την πρώτη απευθείας υπηρεσία στο Περού. Η LATAM θα ​​ξεκινήσει πτήσεις πέντε εβδομάδων μεταξύ Χίθροου και Λίμα από τις 2 Δεκεμβρίου.


Με νέα δρομολόγια που εισήχθησαν κατά τη χειμερινή περίοδο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα σημειώσει σημαντική αύξηση χωρητικότητας αυτόν τον χειμώνα. Ο Ross Baker, Chief Commercial Officer στο London Heathrow, δήλωσε:«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε 11 νέα δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών να ξεκινούν στο Χίθροου αυτή τη χειμερινή σεζόν. Καθώς ο αριθμός των επιβατών μας συνεχίζει να αυξάνεται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές για τον χειμερινό ήλιο σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες και τα νησιά Τερκς και Κάικος. Με περισσότερους παγκόσμιους για σκι προορισμούς που προσφέρονται από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ακόμη περισσότερες επιλογές αυτόν τον χειμώνα, με προσθήκες όπως το Τορίνο και το Σάλτσμπουργκ. Το διευρυνόμενο δίκτυο δρομολογίων μας ανοίγει επίσης νέες ευκαιρίες για Βρετανούς ταξιδιώτες και επιχειρήσεις, με απευθείας συνδέσεις με την Ασγκαμπάτ και τη Λίμα. Σίγουρα αυτές οι νέες διαδρομές θα αποδειχθούν δημοφιλείς αυτόν τον χειμώνα».

Το αεροδρόμιο σχεδιάζει να αξιοποιήσει μια θριαμβευτική καλοκαιρινή σεζόν, η οποία ανέδειξε την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του αεροδρομίου. Μόνο τη θερινή περίοδο, το Χίθροου υποδέχτηκε 29 εκατομμύρια επιβάτες και αύξησε τον σωρευτικό αριθμό επιβατών του αεροδρομίου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 σε εκπληκτικά 59 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτό δίνει μια πολλά υποσχόμενη εικόνα της συνεχιζόμενης επιτυχίας του.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,477 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ