Το γραφικό χωριουδάκι, Βουλγαρέλι, στην Άρτα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σου!

Σε μία απόσταση 58 χλμ. από την πόλη της Άρτας βρίσκεται το καταπράσινο χωριό Βουλγαρέλι. Χτισμένο στις παρυφές των Τζουμέρκων μέσα στα έλατα και σε υψόμετρο 800 μ.  κατακτά τους επισκέπτες με την ομορφιά του.

Το Βουλγαρέλι διατηρεί στο ακέραιο την παράδοση και τη γραφικότητά του. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα αξιοθέατα του χωριού και να μάθει την ιστορία που κρύβει το καθένα.

Σήμα κατατεθέν του χωριού και ένα από τα ομορφότερα σημεία του, είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία. Εγκανιάστηκε τον Ιούλιο του 1905, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, και έκτοτε εκεί χτυπά η καρδιά του χωριού ανάμεσα στα μεγάλα και σκιερά πλατάνια του.

Το γραφικό χωριουδάκι, Βουλγαρέλι, στην Άρτα πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σου!

Λίγο πιο πάνω από την πλατεία βρίσκονται οι δύο βρύσες του Βουργαρελίου, η Κρυστάλω και η Αρχόντω. Λέγεται, μάλιστα, πως όποιος ξένος πιει νερό από τις πετρόκτιστες αυτές βρύσες, θα παντρευτεί στο χωριό!

Διαβάστε ακόμαΒυτίνα: Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε, επίσης, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας υπήρξε πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο. Εκεί μαζεύτηκαν οι οπλαρχηγοί των Τζουμέρκων για να κηρύξουν την επανάσταση στην Άρτα το 1821. ‘Ένα ακόμη από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής είναι η Κόκκινη Εκκλησία που κτίστηκε τον 13ο αιώνα από τη δυναστεία των Κομνηνοδουκάδων.

Αναζητάτε προορισμό για την επόμενη εξόρμησή σας; Μην διστάσετε να επιλέξετε το Βουλγαρέλι. Θα σας καταπλήξει με τον μοναδικό τρόπο που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με την γραφικό του χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα: Τι δεν γνωρίζουμε για το Αγκίστρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ