Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικο χωριό

Τα γιορτινά της φοράει η Θεσσαλονίκη ενόψει των Χριστουγέννων, με το χριστουγεννιάτικο χωριό να έχει αρχίσει να παίρνει μορφή.

Επίσης, ανακαλύψτε τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τα γιορτινά σας ταξίδια με τη Ryanair!

Η Θεσσαλονίκη θα φορέσει τα γιορτινά της με τα Χριστούγεννα να είναι κοντά, λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα άρχισαν οι εργασίες και τοποθετούνται ψηλά στην Αριστοτέλους τα πρώτα υλικά, για να στηθεί το «μαγεμένο χωριό» των Χριστουγέννων.

Ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από το Άγαλμα του Βενιζέλου, εκεί όπου συναρμολογείται το το σπίτι του Άη Βασίλη και θα ακολουθήσουν το καρουζέλ, το τρενάκι, τα φωτιζόμενα μανιτάρια και τα μεγάλα λαμπερά αστέρια.

Τα 45 σπιτάκια που θα «στολίζουν» στην χριστουγεννιάτικη αγορά

Όπως αναφέρει το thestival φορτηγά και υπάλληλοι δούλευαν πυρετωδώς, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει μέχρι να «ξυπνήσει» η πόλη. Ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προγραμματίσαμε να γίνουν οι μεταφορές τη νύχτα για να μην δημιουργήσουμε όχληση στην πόλη. Εάν δεν έχουν προλάβει να ξεφορτώσουν όλες οι νταλίκες, η μεταφορά θα συνεχιστεί αργά το βράδυ. Σκοπεύουμε να στήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, όπως είχαμε κάνει στην Τούμπα.

Η αγορά του χωριού, θα αποτελείται από 45 σπίτια (με αμιγώς χριστουγεννιάτικα προϊόντα) εκ των οποίων έξι θα είναι διαδραστικά και θα βρίσκονται κοντά στα παιχνίδια, έξι θα διατεθούν στον δήμο και φυσικά το σπίτι του Άη Βασίλη»

Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικο χωριό

Το παγοδρόμιο και καρουσέλ στο «μαγικό πάρκο»

Το «μαγικό» πάρκο, θα ανοίξει στις 7 Δεκεμβρίου και στόχος του δήμου είναι η Θεσσαλονίκη να δεχτεί επισκέπτες και να αποτελέσει τον πιο φωτογραφημένο προορισμό. Σε τρεις ημέρες θ’ αρχίσει να στήνεται το παγοδρόμιο και θ’ ακολουθήσει η τοποθέτηση των κερματοφόρων παιχνιδιών.

Τελευταία θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπίτια και οι «τυχεροί» ένοικοί τους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει στις 27 του μήνα, από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι τα σπίτια που θα διατεθούν να μην υπερβαίνουν τα δύο ανά αντικείμενο, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουλέψουν και να βρίσκονται και σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους (σ.σ. σε περίπτωση που διαθέτουν το ίδιο προϊόν) ώστε να βγάλουν ένα μεροκάματο», εξηγεί ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα:  Scoot: Νέα πτήση Βερολίνο - Σιγκαπούρη μέσω Αθήνας

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Πέραν από τις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης- στις 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπό τους ήχους των τραγουδιών της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και στις 31 Δεκεμβρίου παραμονή πρωτοχρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα. Γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα από χορηγίες, ώστε να υπάρξουν και μικρότερα μουσικά συγκροτήματα για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εμφανώς ικανοποιημένος από τις φετινές χριστουγεννιάτικες προεργασίες τονίζει: «Με τον δήμαρχο, έχουμε βρει πρόσφορο έδαφος σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Στόχος όλων μας είναι να αλλάξει η ατμόσφαιρα της πόλης και να νιώσει ο κόσμος ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα.

Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να εμφανιστεί επιτέλους η πόλη με μία άλλη εικόνα. Όλα όσα κατασκευάζονται και στήνονται θα αποθηκευτούν και από του χρόνου, θα προστεθούν κι άλλα πράγματα. Έτσι, σταδιακά, με τα προστιθέμενα κονδύλια, θα αλλάζουν μορφή κι άλλοι δρόμοι και περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ώστε σε μία πενταετία όλη η πόλη να είναι ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο».

«Στόχος μας να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής»

Το «χωριό των μαγεμένων», θα εκτείνεται στο τμήμα της Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Στόχος, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη περιοχή να απαλλαγεί από τα παραβατικά στοιχεία. «Θα υπάρχει 24ώρη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία.

Ήδη παίρνουμε προσφορές! Θα διατεθεί ένα μεγάλο κονδύλι γι’ αυτόν τον σκοπό και θα επιλεγεί η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία. Φυσικά είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την Αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να κάνουμε και τον απαραίτητο σχεδιασμό. 

Μην ξεχνάμε ότι πάμε στη χειρότερη περιοχή της πόλης που λόγω εργασιών του Μετρό και της παραβατικότητας, έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Στοχεύουμε στο να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής», καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης. 

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ