Αφιέρωμα σε μια «τέλεια γωνιά της Ελλάδας», το Πήλιο, δημοσιεύει το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό  Condé Nast Traveler. 

 Το γνωστό περιοδικό -το οποίο κυκλοφορεί από το 1987- αναφέρει πως η Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ηπειρωτική της χώρα, δεδομένου ότι τα νησιά «κλέβουν» τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, όπως αναφέρει ο συντάκτης, το Πήλιο αποτελεί μία «μυστική» περιοχή με όμορφα χωριά και παραλίες.

Ζήσε στο Πήλιο σαν ντόπιος με σούπερ τουριστικά πακέτα!

- Advertisement -

 Κατά τον Βρετανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Άντονι Σατίν, ο οποίος υπογράφει το δημοσίευμα, το Πήλιο είναι ο ιδανικός τόπος για να ηρεμήσει κανείς, κλείνοντας τους… διακόπτες.

 Ο ίδιος σημειώνει ότι πίστευε πως γνώριζε την Ελλάδα μέχρι να ακούσει για το Πήλιο από κάποιους φίλους του, οι οποίοι του περιέγραψαν το πέτρινο σπίτι το οποίο έμεναν, τις παραλίες, τα πεύκα, τους ελαιώνες, το γευστικό φαγητό. Όπως συμπηρώνει ο συντάκτης, αρχικά νόμιζε πως οι φίλοι του υπερέβαλαν, ωστόσο διαπίστωσε ότι τελικά είχαν δίκιο.

 Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις χειμερινές αποδράσεις των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας στο Πήλιο, με τον συντάκτη να περιγράφει τη ζωή στην Αργαλαστή, όπου και έμεινε, αλλά και να κάνει μια ιστορική αναδρομή στον νομό Μαγνησίας, δηλώνοντας πως εκείνο που τον μάγεψε περισσότερο ήταν οι ακτές του Πηλίου.

Πήλιο: Οι καλύτερες παραλίες για τις πρώτες φετινές βουτιές! Σε ποια γυρίστηκε το Χολιγουντιανό «Mama Mia»

 Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τα μονοπάτια του Πηλίου, τις παραδοσιακές του ταβέρνες και το τσίπουρο, με τον συντάκτη να υπογραμμίζει πως, αν και πρέπει να αναχωρήσει από το Πήλιο για ένα ακόμη ταξίδι, σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει σύντομα.

 Πηγή: nafteboriki.gr